Dünya gıda fiyatları aralıksız 7 aydır geriliyor: Türkiye hariç

Dünya gıda fiyatları aralıksız 7 aydır geriliyor: Türkiye hariç
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün açıkladığı verilere göre, dünya gıda fiyatları endeksi ocak ayındaki revize 118.2 seviyesinden şubat ayında 117.3'e düştü.Şubat ayında açıklanan verilere göre Türkiye'de...
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün açıkladığı verilere göre, dünya gıda fiyatları endeksi ocak ayındaki revize 118.2 seviyesinden şubat ayında 117.3'e düştü.

Şubat ayında açıklanan verilere göre Türkiye'de enflasyon yüzde 67,07 oranında. En çok fiyat artışı gıda ürünlerinde gerçekleşti. Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte klasik Ramazan zammı yağmuru da başladı. Türkiye'de hal böyleyken, BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün açıkladığı verilere göre ise, dünya gıda fiyatları şubat ayında şeker ve et fiyatlarındaki artıştan daha hızlı gerileyen tahıl fiyatları sayesinde art arda yedinci ayda da düşüş kaydetti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen, tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi ocak ayındaki revize 118.2 seviyesinden şubat ayında 117.3'e düştü.

Şubat ayındaki gıda fiyatları endeksi böylece, Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.