Dünya savaşına bir adım

Dünya savaşına bir adım
Bütün dünyadan yükselen tepkilere rağmen Rusya, silahların gölgesinde yapılan halk oylaması ile kendisine bağlanmayı kabul eden 4 bölgeyi ilhak etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile...

Bütün dünyadan yükselen tepkilere rağmen Rusya, silahların gölgesinde yapılan halk oylaması ile kendisine bağlanmayı kabul eden 4 bölgeyi ilhak etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijye’nin Rusya’ya bağlanmasına ilişkin anlaşmaları imzaladı.

Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törende anlaşmalar, Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, Lugansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik, Zaporijye Bölgesi lideri Yevgeniy Balitskiy ve Herson Bölgesi lideri Vladimir Saldo tarafından da imzalandı.

BÖLGE HALKININ GELECEĞİNİ TARTIŞMAYACAĞIZ

Putin, Rusya’ya dört yeni bölgenin eklenmesine ilişkin anayasal düzenlemelerin Rus parlamentosu tarafından destekleneceğine de emin olduğunu söyledi. Bu bölgelerde yaşayanların sonsuza dek Rus vatandaşı olacağını savunan Putin, “Rusya, Ukrayna tarafı ile görüşmeye hazır, ancak Kiev’in yeni Rusya halklarının seçimine saygı göstermesi gerek. Bu bölgelerdeki halkın geleceğini tartışmayacağız” dedi.

KIZIL MEYDAN’DA KUTLAMA

Dün 4 bölgenin Rus topraklarına katılması, Moskova’daki Kızıl Meydan’da kutlamalar yapıldı. Sanatçıların konser verdiği kutlamalara bölge liderleri ile Putin de katıldı. Putin, buradaki konuşmasında, “Rusya bu bölgelere sadece kapılarını değil kalbini de açıyor. Evinize hoş geldiniz” dedi.