Dünyanın 15 yaşındaki en mutsuz çocukları Türkiye’de

Dünyanın 15 yaşındaki en mutsuz çocukları Türkiye’de
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 41 ülkede yapılan UNİCEF araştırması, 15 yaşındaki çocukların ülkelere göre mutluluk düzeyini ortaya koydu. Araştırmaya göre 15 yaşındaki çocukların en mutsuz olduğu ülke Türkiye...

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 41 ülkede yapılan UNİCEF araştırması, 15 yaşındaki çocukların ülkelere göre mutluluk düzeyini ortaya koydu. Araştırmaya göre 15 yaşındaki çocukların en mutsuz olduğu ülke Türkiye olarak belirlendi. Sıralamada birinci olan Hollanda’da çocukların yüzde 90’ı ise hayatından memnun.
BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’in Innocenti araştırma merkezi tarafından Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 41 ülkede yapılan araştırma, sanayi ülkelerinde de çocukların aşırı kilo, yetersiz eğitim ve ruhsal sorunlarla sıklıkla karşılaştığını ortaya koydu.
Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre; Araştırmanın bir bölümünde çocukların bedensel ve ruhsal sağlıkları ile yetenekleri değerlendirildi ve çocukları en iyi durumdaki ülkelerin Hollanda, Danimarka ve Norveç olduğu saptandı. Türkiye, değerlendirmede kullanılan bazı göstergelere dair veri bulunmaması nedeniyle bu listeye dahil edilmedi.
15 yaşındaki çocukların hayatlarından memnuniyetlerinin değerlendirildiği bölümde ise Türkiye son sırada yer aldı. Araştırmada, Türkiye’de bu yaştaki çocukların sadece yüzde 53’ünün hayatlarından memnun olduğu belirtildi.
Türkiye’yi yüzde 62 ile Japonya ve yüzde 64 ile Birleşik Krallık izledi. Hayatlarından memnun olan çocukların oranının en yüksek olduğu ülke ise yüzde 90 ile Hollanda oldu. Meksika yüzde 86 ile ikinci, Romanya da yüzde 85 ile üçüncü sırada yer aldı. Genel olarak bakıldığında, çocukların üçte ikiden azının hayatlarından memnun olduğu belirlendi.
5 ile 14 yaş arasındaki çocukların ölüm oranları açısından yapılan incelemede de Türkiye, listede sondan ikinci sırada yer aldı. Son sıradaki Meksika yüzde 2,47 ile çocuklar arasında ölüm oranı en yüksek ülke olurken, Türkiye’de bu oran yüzde 1,96 olarak belirlendi. Ölüm oranının düşük olduğu ülkeler ise yüzde 0,36 ile Lüksemburg, yüzde 0,50 ile Danimarka ve yüzde 0,60 ile Finlandiya.