Dünyanın en vatansever ülkeleri açıklandı: Türkiye'nin sırası dikkat çekti

Dünyanın en vatansever ülkeleri açıklandı: Türkiye'nin sırası dikkat çekti
Gallup araştırma şirketi, dünyanın birçok ülkesinde bulunan vatandaşlara "Ülkeniz için savaşır mısınız?é sorusunu yöneltti. Alınan cevapların yüzdesine göre "Dünyanın en vatansever ülkeleri" listesini paylaşan Gallup,...
Gallup araştırma şirketi, dünyanın birçok ülkesinde bulunan vatandaşlara "Ülkeniz için savaşır mısınız?é sorusunu yöneltti. Alınan cevapların yüzdesine göre "Dünyanın en vatansever ülkeleri" listesini paylaşan Gallup, Türkiye'ye ise oldukça şaşırtan bir sırada yer verdi.

Gallup tarafından yapılan araştırmada, dünyanın birçok ülkesinde yaşayan insanlara yöneltilen "Ülkeniz için savaşır mısınız?" sorusuna verilen yanıtların yüzdesine göre, "En Vatansever Ülkeler" sıralaması ortaya çıktı.

Listede Türkiye yer alıyor olsa da, Türkiye'nin ilk 10'da olmaması sosyal medyada yeni bir tartışma konusu haline geldi.

Dünyanın en vatansever ülkeleri

Gallup'un ankette sorduğu 'Ülkeniz için savaşır mısınız' sorusuna yanıt verenlerin 'evet' deme oranına göre en vatansever 10 ülke bu şekildedir.

1. Fas

2. Fiji

3. Pakistan

4. Vietnam

5. Bangladeş

6. Azerbaycan

7. Papua Yeni Gine

8. Afganistan

9. Gürcistan

10. Hindistan

12. Türkiye

Türkiye'nin 12. sırada bulunması tartışma yarattı. Gallup'un "Ülkeniz için savaşır mısınız" sorusuna evet yanıtını verenlerin oranı yüzde 73 olarak belirlendi.

Türkiye Avrupa'da ikinci sırada

Ülkeleri, coğrafyalarına göre kategorize eden araştırma şirketi, Türkiye'yi Avrupa bölgesinin en vatansever ikinci ülkesi olarak belirledi. İlk sırada ise Finlandiya yer aldı. İşte Avrupa ülkelerinin "Ülkeniz için savaşır mısınız?" sorusuna verdiği 'Evet' yanıtının yüzdeleri...