DÜNYANIN GÖZÜ BU BULUŞMADA

DÜNYANIN GÖZÜ BU BULUŞMADA
Dünya siyaset ve ekonomik çevrelerinin gözü ve kulağı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün yapacağı görüşmeye çevrildi.İki lidere ev sahipliği yapacak olan Cenevre’de olağanüstü güvenlik...

Dünya siyaset ve ekonomik çevrelerinin gözü ve kulağı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün yapacağı görüşmeye çevrildi.
İki lidere ev sahipliği yapacak olan Cenevre’de olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı görülüyor. Liderlerin bir araya geleceği Villa la Grange’ın çevresi geçen hafta dikenli tellerle çevrildi, etrafındaki park kapatıldı. Cenevre Gölü’nün kenarında yer alan villanın önündeki sahilde gazeteciler için çadırlar kuruldu.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov görüşmenin aralar ve format değişikliği ile birlikte 4-5 saat sürmesinin beklendiğini açıkladı. Putin’in dış politika danışmanı Yuri Uşakov ise görüşmelerde herhangi bir somut anlaşma planlanmadığını, bununla birlikte zirvenin faydalı olacağını ve pratikte iyimserlik sebebi olduğunu söyledi.
Putin ve Biden’ın görüşmesi, ABD-Rusya ilişkilerinin son derece gergin olduğu bir dönemde ve G7 ile NATO zirvelerinde Rusya›nın sertçe eleştirilip tehdit addedilmesinin hemen ardından yapılacak.