Dursun Özbek'ten, Ali Koç'un 'Ligden çekiliriz' sözlerine ilişkin açıklama

Dursun Özbek'ten, Ali Koç'un 'Ligden çekiliriz' sözlerine ilişkin açıklama
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten, Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimalini gündemine almasına ilişkin açıklama geldi. Özbek, "Ligden çekilme konusu Fenerbahçe'nin iç işidir. Fenerbahçe genel kurulunun en iyi kararı alacağından...
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten, Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimalini gündemine almasına ilişkin açıklama geldi. Özbek, "Ligden çekilme konusu Fenerbahçe'nin iç işidir. Fenerbahçe genel kurulunun en iyi kararı alacağından eminim" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray ile IFS arasında gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasının imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylara değinen Dursun Özbek, "Galatasaray olarak rekabetin sahada kalmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından yaptığı "Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız." açıklamaya değindi.

Özbek'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Galatasaray olarak rekabetin sahada kalmasını istiyoruz. Artık bugün bir milat olmalı. Bu konu ile ilgili adil yaptırımlar gündeme gelmeli. Bu görev TFF ve kamuya düşmektedir. Onların da gerekeni yapacağından eminim

Ligden çekilme konusu Fenerbahçe'nin iç işidir. Geçmişte benzer söylemler yapılsa da Fenerbahçe genel kurulunun en iyi kararı alacağından eminim"

"Önümüzdeki günlerde Kulüpler Birliği Vakfı'nda bir toplantı olacaktır diye düşünüyorum. Burada sadece kulüplerin değil, TFF'nin de ihmali var mı, yok mu? Bazı önlemleri almakta geç mi kalındı yoksa kalınmadı mı? Bunların da incelemesini yapacağız. Bu olayların değerlendirmesini yaparken, bu gerilimi üst seviyeye taşıyacak söylemlerden kaçınmamız lazım. Galatasaray olarak, gerginliği tırmandıracak bir söylem içinde artık hiçbir zaman olmayacağız. Artık bizlere daha büyük görev düşüyor, Ne söylediğimize, ağzımızdan çıkana çok daha dikkat etmemiz gerektiğine bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum."

Olayların bence yabancı hakem seviyesine indirmek çok yanlış. Bir şeyin üstüne basa basa söylüyorum. Biz bu seviyeye nasıl geldik? Birbirimizi boğazlama seviyesine nasıl geldik? Bunu yabancı hakemle açıklayamazsınız. Herkes söylediğinin, ağzından çıkanın sorumluluğunu almak zorunda. Geçmişte söylenenler, ifade edilenler yokmuş gibi davranılmasını doğru bulmuyorum. Artık işin, lafın, sözün bittiği yere geldik. Herkes dikkatli olsun. Herkes konuşurken haddini bilerek konuşsun. Bu yangının üstüne benzin dökmeye gerek yok

7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinin ertelenme ihtimaline ilişkin gelen soruya cevap veren Özbek, "Galatasaray olarak Türk futboluna faydası olacak her kararın arkasındayız" yanıtını verdi.