Düşen helikopterdeki PKK’lıların sırrı

Düşen helikopterdeki PKK’lıların sırrı
Irak’ın kuzeyinde bir helikopterin düşmesi sonucu, aralarında PKK yöneticilerinin de olduğu öne sürülen çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. DW Türkçe’nin haberine göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi...

Irak’ın kuzeyinde bir helikopterin düşmesi sonucu, aralarında PKK yöneticilerinin de olduğu öne sürülen çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. DW Türkçe’nin haberine göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Duhok’ta önceki gün düşen helikopterde bulunanların bir kısmının PKK mensupları olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesindeki ilgili kurumlar, düşen helikoptere ilişkin Irak merkezi hükümeti, uluslararası koalisyon güçleri ve Türkiye ile temasa geçti ancak helikopterin onlara ait olmadığı bildirildi” ifadelerine yer verdi. IKBY’ye bağlı güvenlik güçlerinin helikoptere ilişkin ön soruşturmayı başlattığı ve düşen helikopterin Eurocopter AS350 tipi olduğu da açıklamada yer alırken ölenlerden bazılarının PKK militanları olduğu ve helikopterin kime ait olduğunun tam olarak tespit edilmesi için detaylı soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

“YEDİ KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI” İDDİASI
Helikopterin düştüğü yerde incelemelerde bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, söz konusu helikopterin içinde en az yedi kişinin bulunduğunu dile getirdi. Bölgeden gelen ancak henüz doğrulanamayan iddialara göre düşen helikopterden üçü kadın yedi kişinin cesedi çıkarıldı. Türkiye’nin yanı sıra IKBY tarafından kaza ile ilgili bilgilendirilen Irak yönetimi ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyon, düşen helikopterin kendilerine ait olmadığını bildirdi. Bir PKK sözcüsü ise örgütün elinde helikopter bulunmadığını ve kendilerinin de olayı araştırdığını duyurdu. Helikopterde PKK üyelerinin bulunduğu bilgisine kuşku ile yaklaştıklarını bildiren sözcü, cesedi bulunan kişilerin YPG üyesi de olabileceklerini dile getirdi.