Duygu Asena ödülü, üç kişiye verilecek

Duygu Asena ödülü, üç kişiye verilecek
Gazeteci-yazar Duygu Asena anısına 2007’den bu yana verilen PEN Duygu Asena Ödülü, bu yıl Pınar Selek, Gülseren Onanç ve Haluk Levent’e verilecekPEN Türkiye Yazarlar Derneği’nden yapılan açıklamada, ödül verilecek isimler...

Gazeteci-yazar Duygu Asena anısına 2007’den bu yana verilen PEN Duygu Asena Ödülü, bu yıl Pınar Selek, Gülseren Onanç ve Haluk Levent’e verilecek

PEN Türkiye Yazarlar Derneği’nden yapılan açıklamada, ödül verilecek isimler hakkında şu ifadelere yer verildi:
Gülseren Onanç: Kurucusu olduğu SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve derneğin yayın organı olan SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu ile kadına ilişkin her konuyu kamuoyuna yaydı. O ve ekibi Türkiye’de ve dünyada 2022 yılında da ataerkil düzene karşı, kadına yönelik şiddet ve baskıya karşı kadınların direnişinin, cesaretinin SES’i oldu.

Pınar Selek: 25 yıldır süren davada, dört kez beraat kararı; uzman bilirkişi raporları, hepsi Mısır Çarşısı patlamasına “gaz kaçağından” demiş! İmzasız ihbarlar, işkence altında alınmış yalancı tanıklıklar ortaya saçılmış! 8 yıl dava incelenmeksizin bekletildikten sonra, beraat kararı bozuldu ve sosyolog yazar Pınar Selek hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. 31 Mart’ta bir kez daha yargılanacak. Herkes için hak hukuk diyoruz.

Haluk Levent: 6 Şubat sabahından beri, kurmuş olduğu, “AHBAP” derneği ile kadın erkek, genç yaşlı, bebek, bu ülkede yaşayan herkesin vicdanına dokundu. Tüm engellemelere, tehditlere, baskılara, trol ordularına karşın azimle, cesaretle, herkesi kucaklayarak, doğru bildiği yolda, hiç ayırım yapmaksızın muhteşem bir dayanışma ve çalışma örneği verdi.