E-Devlet’te isim mesaisi

E-Devlet’te isim mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, e-devlet üzerinden isim ve soyadı değişikliğinin süre uzatımının altında seçimi kaybetme korkusu olduğunu belirterek, “Önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimi...

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, e-devlet üzerinden isim ve soyadı değişikliğinin süre uzatımının altında seçimi kaybetme korkusu olduğunu belirterek, “Önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimi kaybedeceklerini anladılar ve kaybedecekler. Şimdi de Suriye ve Afgan vatandaşı olup da Türk vatandaşlığına geçenlerin isimlerini değiştirerek seçmen listesinde ne kadar Afgan ve Suriyeli seçmen olacağını gizleme telaşı içerisindeler. Ama onlara da hak vermiyor değilim çünkü ekonomi başta olmak üzere tüm alanlardaki beceriksiz politikaları nedeniyle vatandaşlarının karşısına çıkacak yüzleri yok. Bu tür basit yollara başvurmak zorunda kaldılar ancak ne yaparlarsa yapsınlar bu halk gereken cevabı sandıkta verecektir” ifadelerini kullandı.

İDDİALAR HAKKINDA YALANLAMA
İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ise iddiaları şu açıklamayla yalanladı:
"Bazı milletvekillerinin son günlerdeki açıklamalarıyla düzenleme hakkında bilgilerinin olmadığı, bilgilerinin olmadığı konu hakkında ise kamuoyunu yanlış yönlendirdikleri görülmüştür. Hatta öyle ki düzenlemeye yönelik uygulamayla ilgili FETÖ mensuplarını kurtarmak ve yabancılara vatandaşlık verilmesi gibi akla mantığa sığmayacak ilişkilendirmeler bile yapılmıştır. Söz konusu düzenlemeden sadece doğumla Türk vatandaşı olan kişiler yararlanabilmektedir. Sonradan Türk vatandaşlığını kazanan kişiler kapsam dışındadır."

Bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişinin ise ismini değiştirdi.