Ebubekir Sofuoğlu, hakaret davasını kaybetti

Ebubekir Sofuoğlu, hakaret davasını kaybetti
Üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri” diyen Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu’na “Kendisi de baş pezevenk herhalde” dediği için yargılanan emekli öğretmenin davasında karar çıktı. Mahkeme,...

Üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri” diyen Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu’na “Kendisi de baş pezevenk herhalde” dediği için yargılanan emekli öğretmenin davasında karar çıktı. Mahkeme, paylaşımın haksız bir fiile tepki olarak dile getirildiği gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Ankara Gazetecisi'nde yer alan habere göre, 16 Aralık 2020’de Akit TV’de yayınlanan “Derin Kutu” adlı programa katılan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu, üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullandı. Kendisini uyaran diğer program konuklarının uyarılarına rağmen konuşmasını sürdüren Sofuoğlu, “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz” dedi.

TIKLAYIN - Ebubekir Sofuoğlu’na iki soruşturma birden

Emekli öğretmen F.E., Facebook hesabı üzerinden Sofuoğlu’nun sözüne “kendisi de baş pezevenk herhalde”’ şeklinde yorum yazdı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ebubekir Sofuoğlu’nun şikayeti üzerine emekli öğretmen hakkında hakaret iddiasıyla dava açtı.

Sakarya 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılamada savunma yapan emekli öğretmen, savunmasında şunları kaydetti:

“Müştekinin üniversiteler fuhuş yuvasıdır sözcüğü beni üniversite okumam sebebi ile kırmıştır. Müştekinin unvanı eğitim durumu dikkate alındığında bunları söylemesi uygun değildir. Eleştiri anlamında bu sözleri sosyal medya üzerinden yorum olarak yazdım. Beraatimi talep ediyorum.”

Sakarya 12. Asliye Ceza Mahkemesi, 21 Şubat’taki yargılama sonucunda sanığın sözlerinin haksız bir fiile tepki olarak söylendiğini belirterek, beraat kararı verdi.