Ediz Gürel, Dünya Satranç Şampiyonu

Ediz Gürel, Dünya Satranç Şampiyonu
Uluslararası Usta (International Master-IM) unvanlı Ediz Gürel, Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen ‘2023 Dünya Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda U16 Yıldırım şampiyonu oldu.Batum’da 5-12...

Uluslararası Usta (International Master-IM) unvanlı Ediz Gürel, Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen ‘2023 Dünya Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda U16 Yıldırım şampiyonu oldu.

Batum’da 5-12 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonanın yıldırım kategorisinde 35 ülkeden 430 sporcu mücadele etti.

Türkiye’yi temsil eden, Türkiye’nin satrançtaki genç yıldızı IM Ediz Gürel 16 yaş genel kategoride 9 puanla şampiyon oldu. Dünya U16 Yıldırım Şampiyonu olan Ediz, önceki turnuvada 14 yaş kategorisinde şampiyon olmuştu. Genç satranç milli sporcu Ediz, bu yıl 2023 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonasını da 14’üncü sırada tamamlayarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 29 Temmuz-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek FIDE Dünya Kupasında Türkiye’yi temsil edecek.

https://www.gazetepencere.com/tsf-baskani-gulkiz-tulay-turkiye-satranc-ulkesi-olma-yolunda-hizla-ilerliyor/

ARYA AYDOĞAN 12 YAŞTA DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ

Bu yıl ‘2023 Dünya Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda 12 yaş kızlar kategorisinde yarışan Arya Aydoğan ise şampiyonayı 8 puanla 4. sırada tamamladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “IM Ediz Gürel bizi gururlandırmaya devam ediyor. Üst üste iki yıl yaş kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşan değerli sporcumuzu büyük başarısı ve bu yolda sabırla, inançla ilerlemesi nedeniyle kutluyorum. Şimdi Ediz’i 29 Temmuz’da Bakü’de gerçekleşecek 2023 FIDE Dünya Kupası heyecanı bekliyor. Bu kupaya ülkenin en genç sporcusu olarak katılıyor. Ona bu yolda büyük emek ve destek veren değerli ailesini gönülden kutluyorum. Bu yıl 2023 Dünya Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda 12 yaş kızlar kategorisinde yarışarak dördüncü olan Arya Aydoğan’ı da kutluyorum” dedi.