Ege Akersoy hakkında karar çıktı

Ege Akersoy hakkında karar çıktı
Mahkeme, Kelime-i Tevhid yazılı yeşil bayrak taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy hakkında  "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraatına, ‘kasten yaralama' suçundan ise 2 bin lira...
Mahkeme, Kelime-i Tevhid yazılı yeşil bayrak taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy hakkında  "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraatına, ‘kasten yaralama' suçundan ise 2 bin lira para cezası verdi, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

TÜGVA'nın İstanbul'da düzenlediği Filistin'e destek eylemi sonrası "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy, "kasten yaralama" suçundan 2 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, Akersoy’un "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraatine hükmedildi.

Ne olmuştu?

Ege Akersoy, İstanbul'da 1 Ocak sabahı Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Filistin'e destek, şehitlere rahmet' mitinginden sonra taşıdığı "Kelime-i Tevhid" bayrağı nedeniyle İsmail Aydemir'e yumruk atmıştı. Üniversite öğrencisi Akersoy Karaköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı. Akersoy daha sonra tahliye edilmişti