Ege’de peş peşe depremler

Ege’de peş peşe depremler
Ege Denizi’nin Kuşadası açıklarında dün saat 12.56 sırasında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, saat 13.10’da 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde...

Ege Denizi’nin Kuşadası açıklarında dün saat 12.56 sırasında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, saat 13.10’da 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde art arda yaşanan 2 depremin ardından artçılar meydana geldi. Akşam saat 17.02 sıralarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Depremleri Odatv’ye değerlendiren Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremlere evde yakaladığını ve gürültülü bir şekilde şiddetli bir sallantı hissedildiğini belirtti. Yazlıkların olduğu yerlerin güçsüz olduğunu söyleyen Ercan, “Yazlıkların az katlı olması yüksek sallantıyı engellemektedir. Ne var ki bu yörede temel ıslaklığı ile donatı paslanması en üst düzeyse olsa daha büyük depremlerde yer yer yapı yaralanmaları görülebilir” dedi.

Depremlerin olduğu bölgede yıkım eşiğinin 7.1 dolaylarında olduğunu ifade eden Ahmet Ercan, “Şu açık ki, Batı Anadolu ile onun uzantısı olan Ege Denizi gerginlik ile deprem çekincesi olarak Kuzey Anadolu Kırığını geçmiştir. Önceden Sisam ile Bodrum’da olan büyük depremlerden sonra gerginliğin orta boy (6,4-6,9) arası bir depremle Doğanbey, Didim, Güllük körfezlerinde oluşması şaşırtıcı olmaz. Ne var ki, bu bölgede depremlerin yıkım eşik değeri 7.1 dolayında olduğundan şimdilik kaygılanacak bir durum yoktur” açıklamasını yaptı.