Eğitim-İş, MEB’in protokollerine karşı harekete geçecek

Eğitim-İş, MEB’in protokollerine karşı harekete geçecek
Eğitim-İş, MEB’in tarikat ve cemaatlerle iş birliği öngören protokollerine karşı eylemlilik süreci başlatacak.Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) başkentte Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) önünde...

Eğitim-İş, MEB’in tarikat ve cemaatlerle iş birliği öngören protokollerine karşı eylemlilik süreci başlatacak.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) başkentte Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) önünde Bakanlığın cemaat ve tarikatlerle iş birliği yapacağı protokollere ve kalıcı yaz saati uygulamasına karşı çıktı. Eğitim-İş adına basın açıklamasını Genel Başkan Kadem Özbay okudu.

Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay: Laik cumhuriyete açık bir meydan okuma

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında tarikat ve cemaatlerle MEB’in protokol yapmayı sürdüreceğini söylediği açıklamaya tepki gösteren Özbay, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızı karanlıkta eğitime mahkum edenler, bakanın tarikat ve cemaatlerle protokoller yapıldığı itirafından da anlaşılacağı üzere eğitimi de karanlıkta bırakmışlardır. Bakan Tekin’in sayılarını olandan çok daha düşük söylemesine rağmen açık bir itiraf ve laik cumhuriyete açık bir meydan okuma vardır. Cumhuriyet fazilettir, cumhuriyet erdemdir.”

Eğitim-İş’in “Okullarımızda tarikat ve cemaatleri istemiyoruz” sloganıyla eylemlilik süreci başlatacağını açıklayan Özbay, velilerden okullara Bakanlığın protokollerine izin vermediklerini belirten dilekçe vermelerini istedi. Öğretmen ve velilerin protokolle ilgili sıkıntı yaşamaları durumunda Sendika’yla iletişime geçebileceğini söyledi.

Bütün yurttaşlara seslenerek gelecek hafta derslere protokollere karşı kokartlarla gireceklerini, tüm velilere çağrı yaparak alana çıkacaklarını duyurdu. Milletvekillerine Anayasa’yı ve yeminlerini hatırlatıcı fax çekeceklerini veya mail göndereceklerini açıkladı.

"Kalıcı yaz saati uygulamasından derhal vazgeçin"

Özbay, hükümetin eğitimi ve çalışma saatlerini 2016'dan beri gün ışığına göre planlamamasını eleştirdi. Hükümetten kalıcı yaz saati uygulamasından vazgeçmesini isteyerek, “Hiçbir bilimsel temeli olmayan, milli eğitimi ve milli ekonomiyi baltalayan, ülkede koca bir güvenlik açığı oluşturan kalıcı yaz saati uygulamasından derhal vazgeçin.” dedi.