Eğitim-Sen: MEB, kendi kanununu ihlal ediyor

Eğitim-Sen: MEB, kendi kanununu ihlal ediyor
Bakan Tekin’in tarikat ve cemaatlerle MEB’in protokol yapmayı sürdüreceğine dair açıklamasına tepki gösteren Eğitim-Sen, “MEB kendi sorumluluğunda olan bir işi tarikat ve cemaatlere bırakarak kendi kanununu ihlal ediyor.”...

Bakan Tekin’in tarikat ve cemaatlerle MEB’in protokol yapmayı sürdüreceğine dair açıklamasına tepki gösteren Eğitim-Sen, “MEB kendi sorumluluğunda olan bir işi tarikat ve cemaatlere bırakarak kendi kanununu ihlal ediyor.” dedi.

KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 1, 2, 3, 4, 5 No'lu şubeleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatleri STK kabul etmesine dair Ankara Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Eğitim sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu, hükümetin laik eğitim, laik ve demokratik yaşam tarzını hedef alan uygulamalarının hayatın her alanında karşılarına çıktığını belirtti. “Cumhuriyet’in bütün kazanımlarına adeta düşmanca tavırlarla her gün gerici, dinci, antidemokratik eğitim uygulamalarına yenisi ekleniyor.” diyen Aydoğdu, Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 56. maddesini hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kanununu ihlal ettiğine dikkat çekti. Aydoğdu, şöyle konuştu:

“MEB kendi sorumluluğunda olan bir işi tarikat ve cemaatlere bırakarak kendi kanununu ihlal ediyor. Bu protokollerle MEB hem kendi kanununu hem Anayasa'yı çiğniyor. Kaldı ki cemaat ve tarikatların eğitim uygulamalarını biz Aladağ’dan, Karaman’dan, Kulp’tan, Enes Kara’dan ve sayısız diğer örneklerden yiten canlardan, karanlığa mahkum edilen umutlardan biliyoruz.”

“Her zaman olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sesimizi yükselteceğiz”

Laik, bilimsel, demokratik ve kamusal eğitim için mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Aydoğdu, MEB’e karşı konuda ortak tutum geliştirmek için tüm velileri, demokratik kitle örgütleri ve yurttaşları ses çıkarmaya çağırdı. Aydoğdu, “Çeşitli proje ve protokollerle öğrencilerimizi hem okulda hem okul dışında dini referanslı eğitim anlayışı ile siyasallaştırmalarına her zaman olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sesimizi yükselteceğiz.” ifadelerini kullandı.