Ekonomist Özcan: Ne olup gittiğini bildiği halde siyasi gerekçelerle işini yapmayan Şimşek-Erkan ikilisi ile karşı karşıyayız!

Ekonomist Özcan: Ne olup gittiğini bildiği halde siyasi gerekçelerle işini yapmayan Şimşek-Erkan ikilisi ile karşı karşıyayız!
Ekonomist Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Yeni Şafak'a verdiği röportaj sonrası ekonomi yönetimini eleştirdi. Özcan, Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ekonomide olanlardan haberdar...

Ekonomist Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Yeni Şafak'a verdiği röportaj sonrası ekonomi yönetimini eleştirdi. Özcan, Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ekonomide olanlardan haberdar olmalarına rağmen siyasi gerekçelerle işlerini yapmadıklarını ifade etti.

Özcan "Son yabancı yatırımcı toplantısına ilişkin olarak hem kamuoyuna yansıyan haberlerden hem de bizzat duyduklarımdan yatırımcıların Merkez Bankası Başkanı’nın performansını pek de beğenmediğini anlıyorum!" dedi. Özcan, Şimşek'in röportajında Fed'in 2024 sonrasında faiz indirmeye başlayacağını ve Türkiye'nin daha kolay kaynak bulabileceğine işaret etmesine de "2024 yılında yaşanması muhtemel yavaşlama ve bunun yaratacağı geçici etkilere bel bağlanıyor olduğunu görünce endişelerim daha da arttı!" dedi.

TIKLAYIN- Bakan Şimşek acı tabloyu ortaya koydu: Enflasyon birkaç ay daha yükselecek

Özcan şunları kaydetti:

"Sn.Şimşek göreve atandığından bu yana aynı şeyi söyledim! Türkiye’de aklı başında bir ekonomi politikasının siyasi ve sosyal zemini yok! Geçtiğimiz 1-2 aylık süreçte durumun tam da böyle olduğuna dair güçlü işaretler var! Ciddi bir enflasyonla mücadele yapmayan, mümkün mertebe yan yollara saparak yürümeye çalışan, bütün derdi yerel seçimlere dek kur istikrarını sağlamak olan bir politika görüntüsü var ortada! Ayrıca son yabancı yatırımcı toplantısına ilişkin olarak hem kamuoyuna yansıyan haberlerden hem de bizzat duyduklarımdan yatırımcıların Merkez Bankası Başkanı’nın performansını pek de beğenmediğini anlıyorum!

Bunların üzerine, bugün yayınlanan röportajda küresel ekonomide 2024 yılında yaşanması muhtemel yavaşlama ve bunun yaratacağı geçici etkilere bel bağlanıyor olduğunu görünce endişelerim daha da arttı! Bu gidiş iyi bir gidiş değil! Nebati-Kavcıoğlu dönemini eleştirirken karşımızdakilerin söylediklerimizi anlamadığını bilerek konuşuyorduk! Şimdi durum farklı! Ne olup gittiğini bildiği halde siyasi gerekçelerle işini yapmayan Şimşek-Erkan ikilisi ile karşı karşıyayız! Kendilerine naçizane şunu söylemek isterim! Dünyada hiçbir makam ya da mevki, ne yapılması gerektiğini bildiği halde büyük halk kitlelerinin bugününü ve yarınını karartacak kararlar almaya değmez!"