Ekonomist Şeref Oğuz'dan borsadaki küçük yatırımcıya uyarı

Ekonomist Şeref Oğuz'dan borsadaki küçük yatırımcıya uyarı
Ekonomist Şeref Oğuz, borsadaki yükselemeye dikkat çekerek küçük borsa yatırımcısına uyarıda bulundu. Oğuz, borsanın 10 bin puan sınırına yaklaşırken, SPK'nın küçük yatırımcıyı korumadığını ve bir silkelenmeyle...
Ekonomist Şeref Oğuz, borsadaki yükselemeye dikkat çekerek küçük borsa yatırımcısına uyarıda bulundu. Oğuz, borsanın 10 bin puan sınırına yaklaşırken, SPK'nın küçük yatırımcıyı korumadığını ve bir silkelenmeyle karşılaşılabileceğinin uyarısında bulundu.

Dr. Şeref Oğuz, ekonomim.com'a yaptığı değerlendirmede, küçük yatırımcıların borsanın yükselen trendine kapılmaması ve dikkatli adımlar atması gerektiğine dikkat çekti.

Daha önce birçok kez yaşanan senaryonun küçük yatırımcılar için yeniden tekrarlanabileceği ve silkeleme operasyonunun düğmesine basılabileceğini aktaran Oğuz, uyarılarını şöyle sıraladı:

Borsa ağacının 8,5 milyon yaprağı vardı, bir silkelendi 1 milyonu gitti. Borsa 10 bine koşarken yeniden hasat zamanı geldi. SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Spekülatörler yeniden ortaya çıkıp küçük yatırımcıyı sağabilir. Küçük yatırımcılar çok dikkatli olmalı. Hep söylediğim gibi borsa oyun alanı değildir. Borsada hisse senedi alıp bir şirketin ortağı oluyorsun. Küçük yatırımcı lütfen bir şirketin ortağı gibi davransın.

Borsa sabırsızlardan sabırlılara, akılsızlardan akıllılara para aktarılan bir yerdir. Bu nedenle borsada şimdi profesyonellerin zamanı. Borsada artık amatörlere yer yok. Yatırım yapacaklar mutlaka profesyonellerden destek almalı."

Öte yandan Borsa İstanbul, dün gün içi tarihi zirvesini 9404 puana taşırken, günü değer kaybıyla tamamladı; bugün ise yönünü tekrar yukarı çevirdi.

BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,46 değer kazanarak 9238 puana çıkarken; 9200 - 9277 puan arasında hareket ediyor. Endeks, saat 11.07 itibarıyla yüzde 0,45 primle 9240 puanda bulundu.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,41 ve holding endeksi yüzde 0,58 artış kaydederken; şu dakikalarda sırasıyla yüzde 0,50 ve yüzde 0,52 oranında kazançla işlem gördü.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan, 9300 ve 9400 seviyeleri direnç, 9200 ve 9100 seviyeleri destek konumunda bulunuyor.

Dün, satıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,58 değer kaybıyla 9196 puandan tamamladı. Endeks, gördüğü en yüksek seviye rekorunu ise 9404 puana taşıdı.