Ekrem İmamoğlu: Kabine benim bildiğim Ankara'da olur, bunlar toplanıp İstanbul'a gelmişler

Ekrem İmamoğlu: Kabine benim bildiğim Ankara'da olur, bunlar toplanıp İstanbul'a gelmişler
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da halka seslendi. İmamoğlu, kabinenin rakibi Murat Kurum için seçim propagandası yapmasına karşı, "Kabine benim bildiğim Ankara'da olur, bunlar toplanıp İstanbul'a gelmişler" dedi.İBB Başkanı...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da halka seslendi. İmamoğlu, kabinenin rakibi Murat Kurum için seçim propagandası yapmasına karşı, "Kabine benim bildiğim Ankara'da olur, bunlar toplanıp İstanbul'a gelmişler" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP tarafından yönetilen Çatalca'da halka seslendi. Çatalca Belediyesi'ni ayırmadan ziyaret ettiğini ve kendi ilçe başkanlığı döneminde AKP'nin yönettiği büyükşehirden randevu alamadığını bir kere bile ziyaret edilmediğini söyledi. İmamoğlu, bakanların İstanbul'da rakibi Murat Kurum lehine çalışma yürütmelerine ise, "Ben kabine kim bilmiyorum. Benim bildiğim kabine Ankara'da olur, bunlar toplanmış İstanbul'a gelmişler" diyerek tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Uzak yakın demeden nasıl hizmet ettiysek, Çatalca'nın bütün köylerine de hizmeti götürdük.

Çatalca'da o parti var diye buraya ayak atmayan büyükşehir belediyesini biliyorum. Ben memleketimin hiçbir insanını birbirinden ayırmadım ki partisini ayırayım. Parti devleti kurmak istiyorlar.

Yönetici, halkına bakarken haddini bilecek. Ben karar verdim olacak dönemi bitti.

"Felaket projelerine dur demeye devam edeceğiz"

Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl dur dediysek dur demeye devam edeceğiz.

Buradaki arkadaş ev ziyareti yaparken gelmemeyi tercih etti. Ben davet ettim.

Ben hiç ayrımcılık yapmadım. Ben ilçe belediye başkanıyken bir kez bile ziyaretime gelinmedi, randevu verilmedi, telefonuma bakılmadı. Kendime yapılan bir şeyi başkasına yapmamayı iyi bilirim. Anne terbiyesi aldım, baba terbiyesi aldım.  Doğrusu da budur.

Ben sayın cumhurbaşkanından defalarda randevu istedim, verilmedi. Sadece ilk seçildiğimde 30 belediye başkanıyla birlikte beni de davet ettiler. Bana kırık sandalyeyi verdiler. Bak israf ediyorsun, sandalyeyi kırdın dedi. Birinci de değil de ikinciye daha sağlam oturuyorum dedim.

16 milyon insanın belediye başkanına yanıt vermemek, randevu vermemek nasıl bir kibirdir?

Bir dahaki seçimi de İstanbul’da kolayca alırız zannettiler, pışık.

Ben hayatımda bir tek şeyi hiç yapmadım. Asla yılmadım, ama yıldırdım, ama yıldırırım onu söyleyeyim.

"31 Mart'tan son her şey çok güzel olacak"

31 Mart'tan sonra her şey çok güzel olacak, çok daha güzel olacak. Çünkü 5 yıl boyunca engelleyici tavrın işe yaramadığını görecekler bu pazar günü. Engellemenin yanlış olduğunu, o parti bu parti demenin yanlış olduğunu halkımız bunlara öğretecek. Milletin efendi olduğunu anlayacaklar.

Sonra hemen geri adım atacaklar. Yöntem değiştirecekler. Uyguladıkları planın yanlış olduğunu görecekler. Geri adım atacaklar hem de tam vites. Yıllarca imzalamadıkları projelerimizi tek tek imzalayacaklar. Engeller tek tek kalkacak. O yüzden 31 Mart'tan sonra her şey çok güzel olacak.