Ekrem İmamoğlu günlük vefat sayısı bir aydır 400’ün altına düşmedi

Ekrem İmamoğlu günlük vefat sayısı bir aydır 400’ün altına düşmedi
İstanbul›da Covid-19 salgınında yavaşlamanın söz konusu dahi olmadığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Rakamlarda aşağıya düşüş yok; tam kapanma şart” dedi.Daha önce yaptığı...

İstanbul›da Covid-19 salgınında yavaşlamanın söz konusu dahi olmadığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Rakamlarda aşağıya düşüş yok; tam kapanma şart” dedi.
Daha önce yaptığı açıklamalarda birçok kez İstanbul’da salgının yayılmasının önünü kesmek için “tam karantina” uygulamasının gerekliliğine değinen İmamoğlu, kentte görev yapan ilçe belediye başkanları ile Covid-19 konulu bir toplantı gerçekleştirdi.
400’LÜ RAKAMLARLA DEFİN YAPIYORUZ
Toplantıda günlük vefat sayılarını paylaşan İmamoğlu, “Bugün, şu saate kadar 437 definimiz var; 204’ü salgın hastalıktan. Yaklaşık bir aydır 400’lü rakamlarla defin yapıyoruz; bu hiç düşmedi. Kısıtlamalarda üçüncü haftaya girdik. Bir miktar esneme oluyor ama rakamlarda aşağıya düşüş yok” ifadesini kullandı. İmamoğlu, İBB Bilim Danışma Kurulu’nun koronavirüsle etkin mücadele kapsamında 3 haftalık “tam kapanma” tavsiyesini yineleyerek, “Olmazsa iki haftanın da olumlu sonuçlar verebileceğinden bahsediliyor. Tam kapanmanın ekonomik karşılığını biliyoruz ama devletimizin, tüm kurumlarıyla bu ekonomik kaygıyı atlatabileceğini düşünüyorum” dedi.