El kaldıracaklara bakın

El kaldıracaklara bakın
TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlık fezlekelerini görüşmek üzere toplandı. CHP; HDP ve İYİ Parti’nin protesto...

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkındaki dokunulmazlık fezlekelerini görüşmek üzere toplandı. CHP; HDP ve İYİ Parti’nin protesto ederek katılmadığı toplantıda, AKP ve MHP’li üyelerin kararı doğrultusunda, fezlekeleri görüşmek üzere beşer kişilik Hazırlık Komisyonu oluşturuldu.

CHP’li Başarır konuyla ilgili açıklamasında hakkında yüz kızartıcı veya toplumu rahatsız edici bir iddia olmadığı için “başının dik olduğunu” söyledi. Başarır, şöyle konuştu.

BUNLAR PARMAK KALDIRACAKLAR
“Birazdan şu binada (Meclis’te) bazı arkadaşlar dokunulmazlığımızın kaldırılması için el kaldıracak. Mesela bunlardan bir tanesi, Mersin’de kameraların huzurunda polislerimize ‘şerefsiz’ diyen AKP’nin komisyon sözcüsü Zeynep Gülyılmaz. Daha sonra Meclis’e gelecek. Kimler el kaldıracak? Mesela 5 milyon dolarlık rüşvet anlaşması yaptığı iddia edilen Erzincan milletvekili el kaldıracak. Ya da 180 milyon dolarlık kirli bir serveti edinip de paylaşamayan Zehra Taşkesenlioğlu el kaldıracak. Ya da İBB’den milyonlarca burs alıp yan gelip yatan milletvekilleri el kaldıracak. Ya da gencecik bir akademisyeni öldüren katilleri evinde saklayan Olcay Kılavuz el kaldıracak. Korkmuyoruz, bir adım ne eğiliriz ne geri adım atarız. Bu kirli ellerin oylarıyla kaldırsınlar, kaldırmazlarsa namerttirler.”