Ele verir talkını kendi yutar salkımı

Ele verir talkını kendi yutar salkımı
İktidarda 19. yılını dolduran AK Parti’nin, 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Ankara’nın yoğun bir kar yağışına uyandığı kongre salonunun içi de dışı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,...

İktidarda 19. yılını dolduran AK Parti’nin, 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Ankara’nın yoğun bir kar yağışına uyandığı kongre salonunun içi de dışı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, il kongrelerinde de sık sık övdüğü gibi “lebalep” doldu. Türkiye’nin her yerinden otobüslerle taşınan partililerin kongreye katılımı sağlandı.
Bunun dışında, mevcut ve eski parti yöneticileri, ilçe başkanları, kurucular, davet edilen siyasi parti temsilcileri de kongre salonunda hazır bulundu. Katılımcılardan Covid-19 testi istenmeyen kongrede, zaman zaman maske ve sosyal mesafeye uyulması çağrısı yapıldı ancak kalabalık ortamda bu pek de mümkün olmadı.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Sosyal medyada ise sokakta vatandaşlara polislerin ceza yazdığı anımsatılarak Kongre’ye maskesiz katılan partililere tepki gösterildi.
Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ise dün AK Parti Genel Merkezi’nde Covid-19 testi yaptırdıklarını söyledi, “Salona giren tek Covidli delege yok” dedi.
OTOBÜS GÖRÜNTÜLERİ TEPKİ ÇEKTİ
Aynı zamanda kongreye partilileri taşıyan otobüslerin dolu olması ve AK Parti’lilerin maskesiz olması da tepki topladı.
AZ KATILIMLA YAPSAYDIK ‘ERİYOR’ DİYECEKLERDİ
Eleştirilerin odağındaki AK Parti’nin yetkilileri ise kongrelerde önlemlere uyulmaya çalışıldığını, geçmiş yıllardaki gibi “izleyici taşınmadığını” savunmasını yaparken izdiham görüntülerini, “Cumhurbaşkanı’na vatandaşın gösterdiği teveccühe” bağladı.
Hamza Dağ partisini “Kongreleri az katılımla yapsaydık muhalefet, ‘AK Parti erimeye başladı’ diyecekti. Biz kurallara dikkat ediyoruz.” sözleriyle savundu.
VATANDAŞLARI UYARAN BAŞKAN LEBALEP KONGREDE
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vaka sayısı artan Kayseri’de vatandaşlara koronavirüse karşı kalabalık ortamlara girmemeleri konusunda mesaj attı. Kayserili vatandaşlara mesajın ulaştığı anlarda ise Büyükkılıç’ın kongredeki lebaleb ortamda görüldüğü ve sosyal mesafe kuralına uymadığı ortaya çıktı.
TEPKİLERİ GÖRMEDİ TEBRİK ETTİ
AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nde yaşanan yoğunluk ve Covid-19 tedbirsizliği kameralara yansıdı, yurttaşlardan ve uzmanlardan tepki geldi. Sosyal medyadan açılan, “Fahrettin Koca nerede” etiketinde tepkiler sürerken, Sağlık Bakanı Koca’dan tebrik mesajı geldi.
“Bu ruhla kurulan AK Parti 2023’te, 2053’te ve 2071’de de aynı vizyonla yoluna devam edecek” diyen Koca yeniden genel başkan seçilen Erdoğan’ı da tebrik etti.