ELEKTRİK VE DOĞALGAZA % 15 ZAM YOLDA

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA % 15 ZAM YOLDA
Enerji üretim ve dağıtım sektöründen dört kaynağın Reuters ajansına verdiği bilgiye göre gelecek ay başında doğalgaz fiyatlarında ortalama yüzde 15, elektrikte ise yüzde 8 ila 15 artış bekleniyor.Nihai karar alınmadığı...

Enerji üretim ve dağıtım sektöründen dört kaynağın Reuters ajansına verdiği bilgiye göre gelecek ay başında doğalgaz fiyatlarında ortalama yüzde 15, elektrikte ise yüzde 8 ila 15 artış bekleniyor.
Nihai karar alınmadığı için adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklardan ikisi sektörden gelen fiyat artış taleplerinin düzenleyici kuruluşlara iletildiğini belirtti.
Küresel doğalgaz fiyatları yıl başından bu yana keskin artış kaydetti. Avrupa’da fiyatlar yüzde 250’nin üzerinde, ABD’de ise yüzde 100 arttı.
Uluslararası fiyatların artışında Asya ülkelerinden gelen yüksek talep, Avrupa’ya Rusya’dan gaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sevkiyatının azalması ve karbon vergileri rol oynadı.
Uzmanlar uluslararası kömür fiyatlarının da tırmanmasına yol açan doğalgaz fiyatlarının yüksek seviyelerini gelecek yıl da koruyacağını tahmin ediyor.