Elkann ve Tavares Tofaş için geliyor!

Elkann ve Tavares Tofaş için geliyor!
Son dönemde Tofaş’ın bağlı olduğu Fiat Chrysler Auto’nun (FCA) Fransız PSA Grubu’ya birleşerek Stellantis ismini almasının ardından gözler Bursa’ya verilecek yeni rollere çevrildi.  Çünkü Avrupa’daki emisyon sınırlamasını...

Son dönemde Tofaş’ın bağlı olduğu Fiat Chrysler Auto’nun (FCA) Fransız PSA Grubu’ya birleşerek Stellantis ismini almasının ardından gözler Bursa’ya verilecek yeni rollere çevrildi.  Çünkü Avrupa’daki emisyon sınırlamasını da hesap ederek Tofaş'ın en geç 1 yıl içinde ihracatını güçlendirecek elektrifikasyon projelerini devreye sokması gerekiyor. İşte herkesin Tofaş’taki gelişmeleri merak ettiği böylesine kritik bir dönemde Stellantis Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann ve CEO’su Carlos Tavares’in 9-10 Kasım tarihlerinde Türkiye’ye geleceğini öğrendim.

GÜCÜ DAHA DA ARTACAK
Tofaş’ın yönetim kurulu toplantısına katılacak bu 2 dev isimin, Bursa’daki temaslarında yapacağı görüşmeler çok kritik. “Tofaş’a uzun süredir merakla beklenen yeni roller mi verilecek?” yoksa “Hisse yapılarında değişiklik mi olacak?” sorularının cevaplarını hep birlikte göreceğiz. Tek söyleyebileceğim, Stellantis Grubu joint venture’lere (ortak girişim) çok sıcak bakmıyor. Bir tek Hindistan istisna görünüyor. Tabi Tofaş’ta çoğunluğu almak isteseler bile Koç Holding verir mi, orası da soru işareti. O yüzden bu görüşmeden bence yeni proje ve rollerin çıkma ihtimali daha yüksek. Ama şu bir gerçek, Fiat’ın en kârlı operasyonu olan Tofaş’ın gücü daha da artar, azalmaz.