ELMAS’IN İFLASI

ELMAS’IN İFLASI
Haziran ayında seçime giden Galatasaray'da Burak Elmas teknik direktör olarak Fatih Terim'le kulübün geleceğini kurtaracaklarını ve üç yıllık bir projeyle yola çıkacaklarını dile getirmişti. Yazın genç oyunculara yönelen...

Haziran ayında seçime giden Galatasaray'da Burak Elmas teknik direktör olarak Fatih Terim'le kulübün geleceğini kurtaracaklarını ve üç yıllık bir projeyle yola çıkacaklarını dile getirmişti. Yazın genç oyunculara yönelen sarı-kırmızılılar Avrupa'da namağlup lider olarak gruptan çıkmasına rağmen teknik direktör değiştirdi; ligde küme düşme hattının hemen yukarısına geriledi. Devre arasında kurtarıcı olarak yaşlı futbolculara sarıldı ve son olarak yönetim ibra edilmedi. Galatasaray'ın üç yıllık projesi 10 ayda çöktü.

GALATASARAY’DA DÖRT ADAY

Galatasaray’da göreve geldikten 9 ay sonra gerçekleşen genel kurulda ibra edilmeyen başkan Burak Elmas ve yönetimi, tüzük gereği kulübü seçime götürecek.

1 yıl içinde ikinci kez seçim atmosferine giren Sarı-Kırmızılılar’da camiaden önemli isimlerin başkanlık için kulis çalışmaları sürdürdüğü öğrenildi.

Son seçimde yarışı kaybeden eski GSYİAD Başkanı Metin Öztürk vakit kaybetmeden adaylığını açıkladı.

Elmas’a kaybeden bir diğer isim Eşref Hamamcıoğlu’nun da seçime girmesi bekleniyor.

Sezon sonunda gerçekleşecek olan seçim için eski başkanların da ismi sık sık gündeme gelmeye başladı.

Fatih Terim’in 3. döneminde kulübü yöneten Ünal Aysal için ciddi teveccüh görmesi halinde aday olabileceği ifade edilirken, 2,5 sezon başkanlık yapan Dursun Özbek’in adı da dillendirilmeye başlandı.

Mali genel kuruldan önce mevcut Başkan Burak Elmas’ın zaman zaman görüşüp çeşitli konularda fikir aldığı Özbek’in tecrübesinden yararlanmak isteyen bazı üyelerin, yeniden başkan olması için Dursun Özbek’e aday olma çağrısında bulunulduğu kaydedildi.

SEÇİM 23 NİSAN’DA

Burak Elmas yönetiminin idari açıdan ibra edilmemesinin ardından tüzük gereği seçime gitmek zorunda olan Galatasaray´da olağanüstü genel kurul tarihi belli oldu.

Yarın gerçekleşecek yönetim kurulu toplantısında olağanüstü genel kurulun 23 Nisan Cumartesi günü saat 10.00´da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu´nda, yeterli çoğunluk olmadığı takdirde ikinci toplantının 30 Nisan Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılması kararının açıklanması bekleniyor.