Elon Musk, Mark Zuckerberg'e "veri hırsızlığı" suçlamasıyla dava açmaya hazırlanıyor

Elon Musk, Mark Zuckerberg'e "veri hırsızlığı" suçlamasıyla dava açmaya hazırlanıyor
Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg'e, "Twitter'ın ticari sırlarının ve fikri mülkiyet haklarının sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullanılması ve Twitter verilerinin çalınması"...

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg'e, "Twitter'ın ticari sırlarının ve fikri mülkiyet haklarının sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullanılması ve Twitter verilerinin çalınması" suçlamasıyla dava açmaya hazırlanıyor.

T(w)itter Daily News'un duyurduğu habere göre, Musk'ın avukatı Alex Spiro, dün Zuckerberg'e bir "durdurma" mektubu gönderdi ve dava açmakla tehdit etti.

"Rekabet güzel, hile değil"

Elon Musk ise söz konusu habere, "Rekabet güzel, hile değil" yorumunda bulundu. Böylelikle iddiayı doğruladı.

İddialar, Meta tarafından işe alınan eski Twitter çalışanlarının paylaştığı ticari sırlara odaklanıyor ancak Meta'nın, hizmet şartlarını ihlal ederek Twitter'ın verilerini ele geçirmiş olabileceğine dair ipuçları da veriyor.

Threads bugün kullanıma açıldı

Öte yandan, Meta çatısı altında yeni bir sosyal medya platformu olarak duyurulan Threads bugün kullanıma açıldı. Uygulamaya ilk 2 saatte 2 milyonun üzerinde kullanıcı kayıt oldu, sabah 05.30 itibariyle bu sayı 4 milyonu aştı.

Musk'ın avukatının Zuckerberg'e yolladığı mektup: