Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan ‘tümden kapalı değiliz’ mesajı

Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan ‘tümden kapalı değiliz’ mesajı
Emek ve Özgürlük İttifakı, “cumhurbaşkanlığı seçimlerine, doğrudan diyalog ve açık müzakere yöntemi ile gerçekleştirilebilecek görüşmelere tümden kapalı olunmadığı” mesajı verdi.Emek ve Özgürlük İttifakı’nın...

Emek ve Özgürlük İttifakı, “cumhurbaşkanlığı seçimlerine, doğrudan diyalog ve açık müzakere yöntemi ile gerçekleştirilebilecek görüşmelere tümden kapalı olunmadığı” mesajı verdi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) Eş Başkanları, Başkanları ve Sözcüleri seçim süreci ve sandık güvenliği gündemiyle bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada şöyle denildi:

“TÜMDEN KAPALI OLMAMAKLA BİRLİKTE..”
“Yürütülen tartışmalar neticesinde cumhurbaşkanlığı seçimlerine, doğrudan diyalog ve açık müzakere yöntemi ile gerçekleştirilebilecek görüşmelere tümden kapalı olunmamakla birlikte, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri olarak üzerinde uzlaşı sağladığımız bir aday belirlemeye prensip olarak karar verdik. Mevcut iktidarı yenilgiye uğratacak, bu rejimin inşasını durduracak, demokratik ve emekten yana bir geleceği kuracak olan ittifakımız, seçim takvimini de göz önünde bulundurarak halkımızı seçeneksiz bırakmıyor.

“ADAYIMIZIN İSMİNİ KISA ZAMANDA DUYURACAĞIZ”
Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilkelerimize dayanarak belirleyeceğimiz adayımızın ismini, en geniş emek ve demokrasi güçleriyle sürdürülen müzakereler ve çalışan mekanizmalarımızın varacağı netice ışığında, kısa bir zaman içinde kamuoyu ile paylaşacağız.

KARARLILIĞIN ALTINI ÇİZDİK
Parlamento seçimleriyle ilgili toplantımızda yürütülen tartışmalar sonucunda da Emek ve Özgürlük İttifakı’nın renkli, çoğulcu ve dinamik yapısını Meclis’te en geniş biçimde temsil edecek ve seçimlerden güçlü bir biçimde çıkacak formüller üzerindeki çalışmaların sürdürülmesi konusunda kararlığın altını çizdik.”

DEMİRTAŞ'TAN EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI'NA TEK LİSTE ÇAĞRISI
Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’na seçimlere tek liste ile girme çağrısı yaptı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Demirtaş, HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’na seslendi. Demirtaş, “Emek ve Özgürlük İttifakı hangi parti ismiyle seçime girerse girsin, umarım durumun kritikliğini gözeterek tek milletvekili listesiyle girme kararı alır” dedi.