Emekli ikramiyesi belli oldu mu? Emekli ikramiyesinde son durum

Emekli ikramiyesi belli oldu mu? Emekli ikramiyesinde son durum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklinin bayram ikramiyesi zam oranını açıkladı. Erdoğan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz" diyerek emekli ikramiyesinin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklinin bayram ikramiyesi zam oranını açıkladı. Erdoğan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz" diyerek emekli ikramiyesinin 3 bin lira olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da gerçekleştirdiği mitingde emeklinin bayram ikramiyesine zam oranını duyurdu. Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı, "Emeklilerimizin bayram ikramiyesinde artış yapmayı planlıyoruz. Eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye geliri yoktu. 2018'de biz getirdik. Önümüzdeki bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz. Bunu alacak olan 16 milyon kişi var. Hayat pahalılığı sorununu çözünce diğer alanlarda daha rahat yol alacağız" dedi.

Maaşların bütçeye maliyeti 300 milyar lira

Erdoğan konuşmasında emeklilere yapılan ek 5 bin liralık ödemenin ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılmasının bütçeye maliyetinin 300 bin lira olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Maaşlarda yaptığımız yüzde 50’ye ulaşan zam oranlarının bütçeye maliyeti 300 milyar liradan fazladır" ifadesini kullandı.

Bütçeyi tekrar zorlama pahasına

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bütçemize ek maliyet getiren bu düzenlemelerle gayemiz emeklilerimize ve çalışanlarımıza biraz nefes aldırabilmektir. Önümüz Ramazan, arkası bayram. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz eskiden emeklilerin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Önümüzdeki bayramda 3000 liraya çıkaracağız."

Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, 2024 yılında toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.