Emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak? Meclis gündemine geliyor

Emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak? Meclis gündemine geliyor
Meclis gündemine gelen emekli ikramiyesi 8. Yargı Paketi'yle birlikte görüşülmeye başlanacak. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli ikramiyesi iki bayramda toplam 6 bin lira oldu. Peki emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte detaylar...Emekli...
Meclis gündemine gelen emekli ikramiyesi 8. Yargı Paketi'yle birlikte görüşülmeye başlanacak. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli ikramiyesi iki bayramda toplam 6 bin lira oldu. Peki emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Emekli ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 zamlı ödenecek. TBMM Genel Kurulu, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayacak.

Haftalık çalışmasına 27 Şubat Salı günü başlayacak Genel Kurul, kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Emekli bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek.

Peki, emeklinin bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Bayram ikramiyeleri en geç arefe gününden bir gün önce hesaplara geçiriliyor. Ramazan Bayramı için bu tarih en geç 9 Nisan 2024 olacak. Kurban Bayramı’nda ise en geç 15 Haziran 2024 olacak.

Emekli aylıklarına yeni zam mı gelecek?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklinin bayram ikramiyesinin 5 bin liraya çıkarabileceğini söyledi.

Erdursun, "Seyyanen artış beklentisi çok sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Bayram ikramiyelerini de 5 bin TL'ye çıkabilir" dedi.