Emekli promosyonlarında dikkat edilmesi gereken o nokta

Emekli promosyonlarında dikkat edilmesi gereken o nokta
Bankalar emekli promosyonları için yarış halinde. Emekli maaşlarına yapılan ek zam düzenlemesinin ardından uzmanlar banka seçerken dikkat edilmesi konusunda uyardı.Emekli maaşlarına yapılan zamdan sonra banka promosyonları merak...
Bankalar emekli promosyonları için yarış halinde. Emekli maaşlarına yapılan ek zam düzenlemesinin ardından uzmanlar banka seçerken dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Emekli maaşlarına yapılan zamdan sonra banka promosyonları merak edilmeye başlandı. Promosyonda üst limit 12 bin lirada 15 bin liraya yükseldi. Yapılacak ödemeler maaşa göre belirlenirken uzmanlar emeklileri uyarıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, TRT Haber'e yaptığı açıklamada emeklilerin banka seçiminde ve atılan imzada dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

Nayır, şunları söyledi:

"Yüzde 49,25'lik oran yani emekli maaşlarına yapılan bu zam emekli maaş promosyonuna yansımadı. Çünkü emekli sayısının artışıyla beraber bankalar bu zam oranını promosyonlarına yansıtmadılar. Devlet bankalarımız emeklimize 5 bin liraya varan promosyonlar veriyor.

Bazı özel bankalar da 7 bin 500'den başlıyor, 8 bin 500 hoş geldin promosyonları, 10 bin hoş geldin promosyonu veren bankalar var.

10 bin liralık bir promosyon, o ilave 5 bin liralar kredi kartı kullanımı, ek hesap kullanımı, kredi kullanımı gibi şartnamelerle emeklimize verilen taahhüt edilen rakamlar olacak 15 bin lira için giderken.

Bankaların bu zorunlu ürünlerini kullanmak zorunda kalacaklar. O yüzden bu promosyonlarla ilgili imza atarken bu detaylara dikkat etsinler."