EMEP Şanlıurfa kararını açıkladı: Bir ilçede TİP’i, büyükşehirde DEM’i destekleyecek

EMEP Şanlıurfa kararını açıkladı: Bir ilçede TİP’i, büyükşehirde DEM’i destekleyecek
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde kendi belediye başkan adayını çıkaran Emek Partisi, Eyyübiye'de TİP'i destekleyecek. Büyükşehir ve diğer ilçelerde ise DEM Parti adaylarını destekleme kararı aldı.Emek Partisi (EMEP), Özak...
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde kendi belediye başkan adayını çıkaran Emek Partisi, Eyyübiye'de TİP'i destekleyecek. Büyükşehir ve diğer ilçelerde ise DEM Parti adaylarını destekleme kararı aldı.

Emek Partisi (EMEP), Özak Tekstil direnişinin simge isimlerinden Funda Bakış'ın Haliliye Belediye Başkan adaylığını EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca'nın da katıldığı tanıtım toplantısında resmen duyurdu.

Artı Gerçek'ten Ali Güzel'in aktardığına göre, EMEP, Urfa'da hangi bölgede, kimi destekleyeceklerine ilişkin kararı da ilk kez açıkladı. Urfa'da sadece Haliliye ilçesinde kendi belediye başkan adayını çıkaran EMEP, Eyyübiye ilçesinde Türkiye İşçi Partisi'ni (TİP), büyükşehir belediyesi ve diğer ilçelerde ise DEM Parti adaylarını destekleyecek.

'Emekten yana kim varsa onları destekleyeceğiz'

Alınan kararı Artı Gerçek'e değerlendiren EMEP İl Yönetim Kurulu üyesi Celalettin Özden, "Urfa'da bu dönem seçimlerin stratejik bir önemi var. AKP'yi zayıflatacağımız her yerde DEM Parti ya da başka bir adayı destekleme kararımız var. Emekten yana olan veya inandığımız kim varsa seçime girmediğimiz yerlerde onları destekleyeceğiz. Birecik'te DEM Parti ile beraber seçime giriyoruz. Orada DEM Parti logosuyla seçime girecek encümen adaylarımız da var" diye konuştu.