Emniyet’in raporundan başkanlık sistemine övgü

Emniyet’in raporundan başkanlık sistemine övgü
Emniyet teşkilatına bağlı Polis Akademisi Başkanlığı’nın koronavirüs salgınıyla ilgili hazırladığı raporda başkanlık sistemini öven değerlendirmeler yer aldı.Son dönemde yaşanan şiddet olaylarıyla tepki çeken polis...

Emniyet teşkilatına bağlı Polis Akademisi Başkanlığı’nın koronavirüs salgınıyla ilgili hazırladığı raporda başkanlık sistemini öven değerlendirmeler yer aldı.

Son dönemde yaşanan şiddet olaylarıyla tepki çeken polis teşkilatı, başkanlık sistemini öven “pandemi raporu” yayımladı. Raporda, başkanlık sisteminin salgın sürecinde başarılı bir sınav verdiği iddia edildi.
Son dönemde yaşanan peş peşe şiddet olaylarıyla tepki çeken Emniyet Genel Müdürlüğü, başkanlık sistemini öven “koronavirüs raporu” yayımladı. Polis Akademisi Başkanlığı’nın yayımladığı “Covid-19 Salgını ve Sonrası Devlet, Demokrasi ve Güvenlik Raporu’nda, başkanlık sistemini öven değerlendirmelere yer verildi.
Birgün’ün haberine göre; raporda, “Ev, konut gibi meskenlere yönelik yapılan hırsızlık oranlarında dünya genelinde bir azalma görülürken, aile içi şiddet vakalarında tüm dünyada bir artış söz konusu olmuştur” ifadelerine yer verilirken, ‘Başkanlık sisteminin salgın sürecinde başarılı bir sınav verdiği’ öne sürülerek başkanlık sistemine övgü yapıldı.
Raporda ayrıca “Tıbbi malzeme kaçakçılığı, sahte tıbbi malzeme üretimi, kötü amaçlı yazılımlar ve fidye yazılımları dahil olmak üzere siber suçlar ve internet uygulamaları temelli uyuşturucu ticareti suçlarında da belirgin bir artış olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri de yer aldı.