Emniyet’ten ‘benzer soru’ iddiasına yalanlama

Emniyet’ten ‘benzer soru’ iddiasına yalanlama
Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Amirliği Eğitim Merkezi (PAEM) İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı’nda daha önce başka bir deneme sınavındakilere benzer sorular sorulduğu iddiasını yalanladı. Emniyet açıklamasında şu ifadeleri...

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Amirliği Eğitim Merkezi (PAEM) İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı’nda daha önce başka bir deneme sınavındakilere benzer sorular sorulduğu iddiasını yalanladı. Emniyet açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Benzer olduğu iddia edilen sorular Anadolu Üniversitesi tarafından oluşturulan beş kişilik komisyon tarafından karşılaştırılmak suretiyle incelemeye tabi tutulmuş, sınavda sorulan sorular ile deneme sınavlarında çıkan soruların hiçbirinin birbiri ile aynı olmadığı ortaya çıkmıştır.”

‘Kariyer Hocam’ adlı yayın YouTube kanalından, ‘Misyon Koruma Deneme’ kitapçığındaki soruların 26 Haziran’daki Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavında çıktığını duyurdu. Yayına göre sınavdaki soruların 32’sinden 18’i aynı, 14’ü de benzer çıktı.