Emniyet’ten Hrant Dink suikastı ile ilgili açıklama

Emniyet’ten Hrant Dink suikastı ile ilgili açıklama
Emniyet Genel Müdürülüğü (EGM), Hrant Dink cinayeti firari sanıklarından Ahmet İskender’in Kırgızistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.Açıklamada, cinayetle bağlantılı olarak aranan firari sanık Ahmet...

Emniyet Genel Müdürülüğü (EGM), Hrant Dink cinayeti firari sanıklarından Ahmet İskender’in Kırgızistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

Açıklamada, cinayetle bağlantılı olarak aranan firari sanık Ahmet İskender’in Kırgızistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiği belirtildi. EGM’nin açıklamasında, “Gazeteci Hrant Dink suikastında kullanılan silahı sakladığı, faile cinayet için borç para verdiği, cep telefonunu cinayet için iletişim aracı olarak kullandırdığı tespit edilen ve olayın firari sanığı olarak aranan Ahmet İskender isimli şahıs, Kırgızistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, söz konusu şahsın Emniyet İstihbarat Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı’nın çalışmalarıyla Kırgızistan Bişkek’te saklandığının tespit edildiği, ardından Türkiye’nin Kırgızistan Büyükelçiliği ve İçişleri Müşavirliği ile derhal irtibata geçildiği, ayrıca Kırgızistan İçişleri Bakanlığı’na şahsın yakalanarak Türkiye’ye teslim edilmesi talebinin iletildiği belirtildi.