Emre Özpeynirci: İkinci el otomobil düzenlemesi iki bakanlık arasında açmaz yaratıyor

Emre Özpeynirci: İkinci el otomobil düzenlemesi iki bakanlık arasında açmaz yaratıyor
Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, 2. el araç satış fiyatlarının, sıfır araçları geçmemesi için yapılan düzenlemenin Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında uyuşmazlık çıkartabileceğine işaret...

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, 2. el araç satış fiyatlarının, sıfır araçları geçmemesi için yapılan düzenlemenin Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında uyuşmazlık çıkartabileceğine işaret etti.

Özpeynirci Ticaret Bakanlığı'nın konuya ilişkin olarak "Kurumlar arası uyuşmazlığın ortaya çıkmayacağı düşünülmektedir" dediğini aktardı. Özpeynirci'nin Twitter paylaşımı şöyle:

"2.el fiyatı 2 bakanlığı birbirine düşürür mü?

Bildiğiniz gibi Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeye bağlı olarak 2. el fiyatları yarından itibaren ilan sitelerinde sıfır araçların liste fiyatını geçemeyecek. Buraya kadar her şey tamam ama bu düzenleme 2 bakanlık arasında bir açmaz da yaratıyor. Nasıl mı?

Bakanlık: Uyuşmazlığın ortaya çıkacağı düşünülmemektedir"

Maliye Bakanlığı vergi kaybı yaşanmasın diye araç satışında 'Türkiye Sigorta Birliği’nin kasko değerini dikkate alıyor. Bu yüzden 2. el birçok aracın kasko değeri sıfırından yüksek. Yani 2.el aracı sıfırdan ucuza satarsanız Maliye Bakanlığı’nın gözünde cezalı durumundasınız. Pahalıya yani sigorta değerinde satarsanız da Ticaret Bakanlığı'na takılıyorsunuz. Konuyu hemen Ticaret Bakanlığına sordum şu cevabı aldım; "Yapılan değişiklikle ikinci el motorlu kara taşıtlarının resmi satış fiyatlarının belirlenmesine yönelik bir düzenleme yapılmadığından, kurumlar arası uyuşmazlığın ortaya çıkmayacağı düşünülmektedir."