En Çevreci Yarış

En Çevreci Yarış
Tarihteki ilk Extreme E’nin yarışını Rosberg X kazandı. Hamilton’ın takımı X44 mekanik problemlerle boğuştu.Extreme E nasıl bir yarış?Extreme E’yle başlatılan arazi yarışlarıyla amaç iklim değişikliğinin etkisine...

Tarihteki ilk Extreme E’nin yarışını Rosberg X kazandı. Hamilton’ın takımı X44 mekanik problemlerle boğuştu.
Extreme E nasıl bir yarış?
Extreme E’yle başlatılan arazi yarışlarıyla amaç iklim değişikliğinin etkisine ışık tutmak.
Extreme E, gezegenimizi korumaya yardımcı olmak için sürdürülebilirliği ve elektrikli araçların benimsenmesini teşvik eden beş duraklık bir yarış. Mücadeleler cumartesi ve pazar günleri yapılıyor. Cumartesi günleri 2 seanstan oluşan sıralama turları, pazar günleri ise 4 bölümden oluşan yarış programı var. Bu bölümlerin isimleri, The Shoot Out, the Crazy Race, Yarı Final ve Final.
Amaç
Serinin kendine edindiği bazı görevler ve etki etmek istediği bazı alanlar var. Sürdürülebilirlikte iklim temelli olan bu alanları 5 ana başlıkta şöyle özetleyebiliriz; mevcut durumdan daha fazla çevresel sorumluluğu teşvik etmek, spordan kaynaklanan genel iklim etkisini azaltmak, platformunu iklim hareketi konusunda eğitim vermek için kullanmak, sürdürülebilir ve sorumlu tüketimi teşvik etmek ve iletişim kurarak iklim eyleminin savunucusu olmak.
Pistler
Pistler, pek çok doğal muhalefeti bünyesinde barındıran bölgelerden seçiliyor. Sürücüler; gölet, çukur, kum tepesi, tümsek ve engebe gibi pek çok zorlukla mücadele ediyor ve hem kendi hem de araçlarının limitlerini zorluyorlar.
Hem çevreci hem de eşitlikçi
Yarış çevreci olduğu kadar, cinsiyet eşitliğini ve rakipler arasında eşit bir mücadele ortamını da teşvik ediyor. Takımlarda bir erkek ve bir kadın yarışçı mücade ediyor ve ekipteki her yarışçı, yarış formatına dahil edilen “değişim formatı” ile bir tur atıyor.