Enerji bakanı Bayraktar, İzmir Kınık’ta termik santral yapma hedefleri olduğunu açıkladı

Enerji bakanı Bayraktar, İzmir Kınık’ta termik santral yapma hedefleri olduğunu açıkladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir programında, yaptığı konuşamada, "Termik santral yapma hedefimiz var. Yerli kömürümüzü kullanarak, 700 megavatlık kuracağımız bu santralle ki 1000 kişinin daha yeni...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir programında, yaptığı konuşamada, "Termik santral yapma hedefimiz var. Yerli kömürümüzü kullanarak, 700 megavatlık kuracağımız bu santralle ki 1000 kişinin daha yeni istihdam kapısı yine başta bu bölge olmak üzere Bakırçay'ın açık değerli kardeşlerimize sunmuş olacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir'deki programı Kınık ilçesinde sürdürdü. Bakan Bayraktar, Kınık Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Burada kadınına seslenen Bakan Bayraktar, Kınık'ta, Bergama'da yani bu Bakırçay bölgesinde bizim çok güçlü madenlerimiz var. Çok önemli kömür madenimiz var. Yaklaşık 2 bin 800 kişi yenilenebilir. Umarım bu istihdamı istiyoruz. Başta Kınık'taki kardeşlerimiz olmak üzere, civardan genç kardeşlerimize yeni istihdam kapısını, daha da büyüyen bir istihdam kapısını açacağız. İnşallah orada bir termik santral yapma hedefimiz var. Yerli kömürümüzü kullanarak, 700 megavatlık kuracağımız bu santralle ki 1000 kişinin daha yeni istihdam kapısı yine başta bu bölge olmak üzere Bakırçay'ın açık değerli kardeşlerimize sunmuş olacağız diye konuştu.

Bakan Bayraktar, Belediyelerimizin hizmet amacını size önceleyen bir anlayışta olması gerekiyor. Çalışmayı değil, bir projeyi nasıl yaptırmayabiliriz değil, daha çok projeyi nasıl yapıyoruz, daha çok hizmet veren vatandaşımıza nasıl götürdüğünü hedeflemesi lazım. Bu anlayışta olması gerekiyor. Onun için Cumhur İttifakı, onun için AK Parti belediyeciliğinin hayattan yararlandı. (DHA)