Ensarioğlu’ndan, Beştaş’a çok sert ‘kayyım’ tepkisi: İspat etmezsen şeref…

Ensarioğlu’ndan, Beştaş’a çok sert ‘kayyım’ tepkisi: İspat etmezsen şeref…
AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, kendisine “Kayyımların sağladığı ranttan besleniyor” diyen DEM Partili Meral Danış Beştaş’a  yönelik sert söylemlerde bulundu. Ensarioğlu, “Meral’in bana ettiği hakaretleri ona yakıştırmadım....
AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, kendisine “Kayyımların sağladığı ranttan besleniyor” diyen DEM Partili Meral Danış Beştaş’a  yönelik sert söylemlerde bulundu. Ensarioğlu, “Meral’in bana ettiği hakaretleri ona yakıştırmadım. Meral hanım kayyımlardan nemalandığımı söylüyor. Ve bütün Diyarbakır’ın bildiğini söylüyor. Maden iftira atıyorsun, ispat etmezsen şerefsizsin” dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile DEM Parti Erzurum Milletvekili ve DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Meral Danış Beştaş arasında ‘kayyum’ gerginliği yaşanıyor.

Beştaş, Ensarioğlu ile ilgili “Kendisi geçen yıl CHP’ye gidip milletvekili adayı olmak istemişti. Pazarlıklar yapmıştı. Siyasi sığlığını gördüm. Kendisi Süleyman Soylu’ya mı özeniyor? Bir de açıklamada kayyım karşıtı gibi görünüyor ama kayyımların sağladığı ranttan da beslendiğini herkes biliyor” demişti.

Ensarioğlu, Beştaş’ın sözlerine KRT TV yayınında yanıt verdi. Beştaş’a yönelik ağır ifadeler kullanan Ensarioğlu şunları söyledi:

“Beni eleştirebilirsiniz, katılmayabilirsiniz. Bu eleştiri hakkı sadece size mi ait? Hakaret boyutuna varan en ağır eleştirileri iftira boyutuna varacak şekilde yapıyorsunuz. IŞİD’e tank vermekten tutun da, Kobani’de bilmem kiminle işbirliği yaptığıma kadar söylemleri var. Bunlar hepsi astı astarı olmayan iftiralar. Bütün hakaretleri not aldım, Meral’den tutun da diğerlerine kadar beklesinler hepsine ağır cevaplarım var. Onlarla 100 tane konferanslarda bir araya geldim. Normal zamanlarda da bir araya gelip dostça sohbetlerde bulunduk. Meral’in bana ettiği hakaretleri ona yakıştırmadım. Meral hanım kayyımlardan nemalandığımı söylüyor. Ve bütün Diyarbakır’ın bildiğini söylüyor. Maden iftira atıyorsun, ispat etmezsen şerefsizsin. Benim sığ olduğumu söylüyor. Bende kalkıp sana çukur mu diyeyim?”

‘Konferansa neden katılmadılar?’

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi tarafından Diyarbakır’da düzenlenen ‘Kürt Meselesi’nin Çözümü ve Barış Konferansı’nı da hatırlatan Ensarioğlu “Sonuçta bu konferansta bu sorunu konuşacaktık. Bu soruna dair görüşlerimizi dile getirecektik. Belki katkı sunacaktık. Biz burada polemiğe girmeyecektik ki? Neden bu konferansa katılmadılar onu da bilmiyorum” ifadesini kullandı.

Ensarioğlu daha sonra konuyla ilgili yeni bir açıklama yapacağını söyledi.