Erdoğan başörtüsü tartışmasını sevdi: ‘Kimin nasıl tutuma gireceğini göreceğiz’

Erdoğan başörtüsü tartışmasını sevdi: ‘Kimin nasıl tutuma gireceğini göreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “20 yılda yaptığımız düzenlemelerle ülkemizin kanayan yarası olan başörtüsü ve çalışma hakkındaki sorunu çözmüştük. CHP Genel Başkanı’nın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “20 yılda yaptığımız düzenlemelerle ülkemizin kanayan yarası olan başörtüsü ve çalışma hakkındaki sorunu çözmüştük. CHP Genel Başkanı’nın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine özellikle CHP’de tartışmalar yasakçı zihniyetin tekrar pusuda beklediğini gösterdi” dedi.

3,5 saat süren kabine toplantısından sonra açıklama yapan Erdoğan “Biz de çözümü anayasal güvence alma teklifinde bulunduk. Meclis’te kabul edilen daha sonra CHP Genel Başkanı’nın AYM’de iptal edilen bir düzenleme vardı. Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

EN YÜKSEK İSTİHDAM RAKAMI
“Enerji krizine, yenilebilir kaynakları harekete geçirerek hazırlıklı yakalandıklarını savunan Erdoğan, “İstihdam odaklı politikalarıyla resesyon tehlikesinin konuşulduğu dönemde insanların aşını, geleceğini güvence altına aldıklarını” ifade etti.

Erdoğan, “Bugün işsizlik oranı açıklandı. Bir önceki aya göre yüzde 9,6’yla tek haneli rakamlara gerilerken istihdam sayımız 31 milyonun üzerine çıktı. Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk böylece” dedi.