Erdoğan Batman'da Kurum için oy istedi: Bakan Şimşek, Kürtçe selam verdi

Erdoğan Batman'da Kurum için oy istedi: Bakan Şimşek, Kürtçe selam verdi
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime sayılı günler kala Batman'daki mitinginde partisinin İstanbul adayı Murat Kurum'a oy istedi. Batman'daki mitingde kürsüye çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime sayılı günler kala Batman'daki mitinginde partisinin İstanbul adayı Murat Kurum'a oy istedi. Batman'daki mitingde kürsüye çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise seçmenleri Kürtçe selamladı.

Yerel seçime 4 gün kala AKP, Kürt illerindeki mitingleri yoğunlaştırdı.

Batman'da düzenlenen mitingde partisine oy isteyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “İstanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer illerdeki vatandaşlarımız bunlara ‘artık yeter’ diyecektir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de Batmanlı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Batman'ın evladı olan Mehmet Şimşek’e güvenim tam. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Tüm emeklilerimize bir defalık 5’er bin TL ödeme yaptık. Yılın ilk 6 ayı için maaşlara yüzde 50 oranında yani enflasyonun üstünde zam yaptık. Bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik" diye konuştu.

Bakan Şimşek'in ise mitingde kürsüye çıkıp vatandaşları Kürtçe selamlaması dikkatlerden kaçmadı.

[video width="854" height="480" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/03/ssstwitter.com_1711549072819_1.mp4"][/video]