Erdoğan dezenformasyon yasasına ‘acil ihtiyaç’ dedi, ‘Kader’ sözlerinin arkasında durdu

Erdoğan dezenformasyon yasasına ‘acil ihtiyaç’ dedi, ‘Kader’ sözlerinin arkasında durdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.Erdoğan, “dezenformasyonla mücadele” gerekçesiyle hazırlanan, muhalefetin ve basın meslek örgütlerinin “sansür yasası” olarak nitelendirdiği Basın...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, “dezenformasyonla mücadele” gerekçesiyle hazırlanan, muhalefetin ve basın meslek örgütlerinin “sansür yasası” olarak nitelendirdiği Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi hakkında da konuştu.

Yasanın keyfe keder bir düzenleme olmadığını savunan Erdoğan, “Artık daha fazla geciktirilmesi mümkün olmayan acil bir ihtiyaçtır” dedi.

KADER SÖZLERİNİN ARKASINDA DURDU
Erdoğan, Amasra’daki maden faciası sonrasında yaptığı açıklamada sarf ettiği ve muhalefet tarafından eleştirilen “kader” sözlerinin arkasında durdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve partisinin yönetimini bu konuda yaptıkları açıklamalar nedeniyle eleştiren Erdoğan şunları söyledi:
‘‘İşi kader kavramına vardıranlar tehlikeli mecrada seyretmeyi sürdürmektedir. Bay Kemal ve avenesi; ben kaza ve kadere iman ettim ve böyle yürüyorum. Bu bizim imanımızın gereğidir. Sende o yoksa bilemem.’’

KILIÇDAROĞLU’NA ‘HODRİ MEYDAN’
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet partilerinin adaylık tartışmasına da değindi.

Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “madem kendine güveniyorsun, madem ülke ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsan öyleyse hodri meydan” dedi.
Erdoğan şöyle konuştu:
“Buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na çağrı yapmak istiyorum; madem kendine güveniyorsun, madem ülke ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsan öyleyse hodrimeydan. Gücün yetiyorsa, yüreğin yetiyorsa seçimlerde çık karşımıza. Bırak kararı millet versin. Yok eğer aday olmak istiyor ama birilerinin şantajına, tehdidine maruz kalarak ilan edemiyorsan da korkma.”

İSTEDİĞİN TV KANALINDA YAPALIM
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik yaptığı adaylık çağrısına, TV canlı yayınına çıkma teklifiyle karşılık verdi.

“Erdoğan’a “prompter balonu” diyen CHP lideri şunları söyledi:
Erdoğan bugün yine bazı laflar etmişsin. Vizyonlarımızı karşılaştıralım demişsin… Korkmuyorsan, bir ‘prompter balonu’ olduğunun ortaya çıkmasından çekinmiyorsan, istediğin TV kanalında, önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben. Gel vizyon konuşalım.