Erdoğan duyurdu: Öcalan, Demirtaş’ın vermiş olduğu mesajlardan rahatsız

Erdoğan duyurdu: Öcalan, Demirtaş’ın vermiş olduğu mesajlardan rahatsız
NTV televizyonunda canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı konuşmasına yoğun kar yağışında İstanbul’da yaşanan sorunlarla başladı. Erdoğan “İstanbul’a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Bu basiretsizliktir” dedi.İstanbul...

NTV televizyonunda canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı konuşmasına yoğun kar yağışında İstanbul’da yaşanan sorunlarla başladı. Erdoğan “İstanbul’a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Bu basiretsizliktir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelere bütçe verilmediği iddiasıyla ilgili de Erdoğan, “İş yapmak istiyorsanız kimse sizin önünüzü kesemez. Biz kimseyi engellemiyoruz” sözlerini kullandı.
Erdoğan “İstanbul’da beceriksiz ve liyakatsiz yönetim sebebiyle belediyenin öz gelirleri yok edilmiş, giderlerin tamamı merkezi yönetimden gelen parayla karşılanmaya çalışılmıştır. Böyle olunca da belediye hızla borç batağına saplanmıştır. Maalesef İBB adeta 1994 yılında bizim devraldığımız döneme geri dönmüştür” dedi.

AKOM GAFI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı olduğu 1994-98 yılları arasında yaşanan olağanüstü durumlarda AKOM’da karargah kurduklarını söyledi:
“Belediye başkanlığı yaptığım dönemde kar, tipi, bora olacak, Tayyip Erdoğan gidip evinde yatacak, yok böyle bir şey. Biz tüm belediyelerimizle AKOM’da karargâhımızı kurar, oradan İstanbul’u izlerdik”

Erdoğan’ın iddiasının aksine AKOM’un 2000 yılında kurulduğu biliniyor.

KUR KORUMALI İÇİN '20 YILDIR YAPAN BİZİZ' DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan kur korumalı TL mevduat sisteminde biriken paranın 25 Ocak itibariyle 203 milyar lirayı geçtiğini aktardı, “58,6 milyar lirası döviz hesaplarından dönüşen tutar” ifadelerine yer verdi. Erdoğan, “20 yıldır bu işi yapan biziz, biz denedik, neticelerini aldık, şimdi bunu tekrar uygulamaya koyduk” ifadelerini kullandı. Ekonomistler uygulanan sistemin AK Parti döneminde ilk kez uygulandığını söylüyor.

KAMU BANKALARINDAN KREDİ KULLANIN

Erdoğan, Merkez Bankası’nın faiz kararı için de “Üretim odaklı ihracat ve istihdamı artırmak hep önceliğimiz oldu. Nihai amacımız olan dengeli ve sürdürebilir büyümeye kesinlikle ulaşacağız” derken Merkez Bankası’nın faiz oranlarıyla, tüketici kredilerinin faizleri arasındaki fark konusunda şunları söyledi:
“Bu makas özellikle de özel bankaların bu konuda hala sömürü çarkını devam ettirme gayretinin olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarıma sesleniyorum; diyorum ki kamu bankalarına gidin. Böyle bir sömürü çarkı içerisine girmeyin. Uygun yeri veren kamu bankasına gidecek. Konut, araç kredisini buradan temin edecek. Faizden medet umulmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz.”

UKRAYNA VE RUSYA LİDERLERİNİ DAVET ETTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim için de “Bölgemizde barış ve istikrar istiyoruz. Liderleri misafir edip barışın yolunu açabiliriz. Daha fazla savaş, daha fazla acı istemiyoruz” dedi.

Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine en başından beri destek verdiğini vurgulayan Erdoğan “Rusya’nın Kırım’ın ilhakı başta olmak üzere Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik adımlarına karşı net bir tutum sergiledik” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca “Biz şu anda sayın Putin’i de ülkemize davet ettik. İki lideri arzu ederlerse ülkemizde bir araya getirerek barış ortamının yeniden tesisine giden yolu açabiliriz” dedi.

LİDERLER DOST KAZANMAK İÇİN VARDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde Körfez ülkeleriyle iyileşen ilişkileri, İsrail ile eriyen buzları ve ABD’nin İSMED boru hattı projesinden çekilmesini, “Dünya siyasetinde hiçbir zaman liderler, düşman üretmek için yoktur, liderler dost kazanmak için vardır. Dost kazanmakta ne kadar başarılı olursanız ülkeniz de o kadar güçlü olur” ifadeleriyle anlattı. Suriye başta olmak üzere, Körfez ülkeleriyle ilişkiler, Arap Baharı diye adlandırılan ayaklanmaların ardından AK Parti’nin bu ülkelerdeki Müslüman Kardeşler bağlantılı grup ve liderleri desteklemesiyle bozulmuştu.

SÖZLERİMİN MUHATABI AKSU DEĞİL

Erdoğan Sezen Aksu’nun şarkısı konusunda söylediği sözler için de “Öncelikle benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Benim insanımızın kutsallarına yönelik hassas duruşum var. Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına değil kutsallarına hakarete dönük tavır olarak ifade ettim” dedi.

Özel: Şimdi Geri Vites
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den “Hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir” sözlerine yanıt geldi. Özel, “Cümle alem biliyor ki camideki o sözleri Sezen Aksu için söyledin. Ertesi gün basında yer almasın diye İletişim Başkanlığı kendini paraladı. Şimdi: (R). Şimdi: Geri Vites. (R)eiste geri vites yok diyenler dönüp dönüp izlesinler” dedi.

İMRALI ÇIKIŞI

Erdoğan daha önce grup toplantısına dile getirdiği “Edirne’deki (Selahattin Demirtaş) en büyük hesabı İmralı’dakine (Abdullah Öcalan) verecek” sözlerinin devamını da getirdi. Erdoğan, “Abdullah Öcalan’a sormak lazım. Öcalan’ın, Demirtaş’ın oradan verdiği mesajlardan rahatsız olduğu, ortada bir gerçek. Terör örgütü PKK elebaşını (Öcalan) bırakacak tek bir iktidar olur, o da HDP’nin içinde olduğu zillet ittifakı iktidara gelirse böyle bir şey olur. HDP’nin terörist elebaşıyla ilgili heykelini dikeceğiz vaadlerini hatırlayın. Bu hanım (Akşener) zihnindekini ifade etmiştir, zillet ittifakındaki HDP’ye verdiği sözler aklına gelmiş olacak ki, terörist başının salıverileceğini zannediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Öcalan, Demirtaş’tan rahatsız’ demiştiniz, devletin böyle bir bilgisi mi var?” sorusuna, “Var ki söylüyorum” yanıtını verdi.

Akşener'den Öcalan Tepkisi: Allah muhabbetinizi artırsın
Erdoğan’ın “Öcalan’ın, Demirtaş’ın oradan verdiği mesajlardan rahatsız olduğu, ortada bir gerçek” açıklamasına İYİ Parti lideri Akşener’den tepki gösterdi. Akşener Twitter’dan “Allah muhabbetinizi artırsın” yorumunu yaptı.

HABLEMİTOĞLU ZANLISI HESAP VERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Necip Hablemitoğlu suikastinin zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır’ın Ukrayna’da yakalandığını ve adalete hesap verdiğini belirtti.

Erdoğan “FETÖ ile irtibatı yanında DEAŞ’a silah ve mühimmat temin ettiği bilinen birisi. MİT, katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır’ı Ukrayna’da buldu. Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor” dedi.

Hablemitoğlu: Ailemize iletilen bir şey yok

Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu, Erdoğan’ın açıklaması üzerine Twitter’dan bir paylaşım yaptı: “Biz canımızdan olup hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz. O yüzden yorumlarınıza dikkat ediniz.”