Erdoğan duyurdu: Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam

Erdoğan duyurdu: Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretli öğretmenlerin ders başı ücretlerine yüzde 25 zam yapıldığını duyurdu.Erdoğan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu....

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretli öğretmenlerin ders başı ücretlerine yüzde 25 zam yapıldığını duyurdu.

Erdoğan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan TSK ile ilgili sözleri tartışma yaratan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na ilişkin olarak CHP'yi hedef alarak "Mensubu olduğu parti kalkıp da bu milletvekili müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor" dedi.

LGBT+ tartışmalarına değinen Erdoğan, "Batı'nın özendirdiği sapkın adımların yayılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" diyerek "Sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek nasıl görevimizse küresel çetelerin dayattığı sapkınlıklarla mücadele etmek de asli vazifemizdir" ifadelerini kulllandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Buradan bir müjde vermek istiyorum. Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerimizin burslarını da okudukları ülkenin şartlarına göre değişen oranlarda yükseltiyoruz

Eğitim konusunda siyasi görüşü ne olursa olsun tüm paydaşlara açığız. Türkiye ortak akılla çözüm bulacak kapasiteye sahip bir ülkedir. Önerisi olan paylaşsın, herkesi objektif bir anlayışla eğitim hamlemize destek olmaya davet ediyorum.

Sınav odaklı sınavlardaki başarıya odaklı bakış açıcı ne yazık ki eğitim sistemimizin kanayan yaralarından biri oldu. Düşünmeye sorgulamaya öğrencilerimizin sanat spor edebiyat gibi farklı alanlardaki kabiliyetlerini keşfetmeye yeterince önem verilmedi. Milletimize asırlardır ayakta tutan manevi değerler örselendi yok sayıldı. Devlet eğitimde vatandaşın talepleri karşısında kör sağır kesildi. Tüm bu acı tecrübelerimizin ışığında artık şunu çok net görebiliyoruz. Eskiye öykünerek zamanın gerisinde kalarak hiçbir yere varamayız. Evlatlarımızın onların yaşayacakları zamanın ihtiyaçlarına göre yetiştirmemiz gerekiyor. Bu amaçla atılan  her adımın önüne arkasına bakmadan birilerinin hemen yapbozculuk olarak yaftalamasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. 

"CHP en ufak bir söz söylemiyor"

(Sezgin Tanrıkulu) Bir tane sözde milletvekili çıkmış benim Mehmetçiğime saldırıyor. Mensubu olduğu parti kalkıp da bu milletvekili müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor. Biz Mehmetçiğimize hiçbir gücün dokunmasına müsaade etmeyiz.

Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki yolculuğumuzu sivil bir anayasa ile yapmamız amaçlarımıza daha kolay ulaşmamızı sağlayacaktır. Elbette yeni anayasamızı bizim her zaman ve her yerde ifade ettiğimiz 4 ana sütun üzerine inşa etmeyi hedefliyoruz. Bunların da tek millet  tek bayrak tek vatan tek devlet ilkeleri olduğunu ısrarla söylüyoruz. Türk demokrasisi sivil Anayasa yapacak olgunluğa ulaşmıştır. Sivil bir anayasa hedeflerimize ulaşmayı daha da kolaylaştıracaktır.

"Küresel çetelerin dayattığı sapkınlıklarla mücadele etmek asli vazifemiz"

Batı'nın özendirdiği sapkın adımların yayılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Aileyi koruyacağız.

Aile müessesini koruyacak, çocuklarımızı ailevi değerlerimizin aydınlık rehberliğinde yetiştireceğiz. Sigara, alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek nasıl görevimizse küresel çetelerin dayattığı sapkınlıklarla mücadele etmek de asli vazifemizdir."