Erdoğan, ekonomi için ‘umutlu’ konuştu

Erdoğan, ekonomi için ‘umutlu’ konuştu
Rakamların aksine ekonomi için ‘umutlu’ konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız” dedi.Kars Barajı’nın açılışına video...

Rakamların aksine ekonomi için ‘umutlu’ konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız” dedi.
Kars Barajı’nın açılışına video konferansla katılan Erdoğan, ekonomi ile ilgili mesajlar verdi. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
2020’nin ilk çeyreğinde mart ayının önemli bir kısmını salgınla mücadeleyle geçirmemize rağmen, yüzde 4 buçukluk büyüme oranı elde ettik.
“SALGINA RAĞMEN YATIRIMLAR SEVİNDİRİCİ”
Aldığımız önlemlerin etkilerini mayıs ayı ile birlikte görmeye başladık. Devletin destekleri ve özel sektörün gayretiyle ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü geliyor.
Borsamız yeniden 100 binin üzerine çıkarak, 115 bin bandına dayandı. Haziran başından itibaren konut ve otomobil sektöründe hareketlilik hız kazandı. Merkez Bankası döviz rezervimizi yeniden 93 milyar doların üzerine çıkardı.
“GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR İVME BEKLİYORUZ”
Daha önce olduğu gibi eski büyüme oranlarımıza ulaşacağız. Yılın ikinci yarısıyla birlikte, ekonomide gerçekten çok büyük bir ivme bekliyoruz. Küresel üretim ve tedarik zincirinde Türkiye’nin ağırlığının gün geçtikçe daha çok hissedileceği bir döneme giriyoruz. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize, hiç olmadığımız kadar yakınız.

“SALGINLA MÜCADELEDE MEVZİ KAYBEDİYORUZ”

“Son günlerdeki rakamlar salgınla mücadelede mevzi kaybettiğimizi gösteriyor. Salgının üstesinden gelmenin yolu, maske, mesafe, temizlik dediğimiz ilkelerden geçiyor. Bu sıralamayı baş harflerini anlamlı kılmak için küçük bir takdim tehir ile temizlik, maske, mesafe olarak değiştirerek tekrar etmek istiyorum: Yani ‘Tamam.” Ekonomist Uğur Gürses Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili sözlerini sosyal medyadan bir grafikle eleştirdi ve “Keşke bugünkü LGS sınavında şöyle bir soruyla çocuklara sorulsaydı; Aşağıdaki grafiğe göre, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi olma hedefine yakınlaştığı mı uzaklaştığı mı söylenebilir?” dedi.