Erdoğan gece yarısı Adalet Bakanı Tunç'u aradı: Nasıl böyle bir şey olabilir?

Erdoğan gece yarısı Adalet Bakanı Tunç'u aradı: Nasıl böyle bir şey olabilir?
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da Eros isimli kediyi işkence yaparak öldüren İbrahim Keloğlan'ın serbest bırakılmasına ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı kendisini aradığını ifade eden Tunç, ...
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da Eros isimli kediyi işkence yaparak öldüren İbrahim Keloğlan'ın serbest bırakılmasına ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı kendisini aradığını ifade eden Tunç,  "Nasıl böyle bir şey olabilir" diyerek tepki gösterdiğini anlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  TV100 kanalında yayımlanan Gündem Özel programında soruları yanıtladı.

İstanbul'da oturduğu sitenin asansörüne giren Eros isimli kediyi altı dakika boyunca işkence yaparak öldüren İbrahim Keloğlan'ın serbest bırakılmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı kendisini aradığını ve “Nasıl böyle bir şey olabilir?” diyerek tepki gösterdiğini anlattı.

Tunç, "Eros" isimli kedinin canice öldürülmesine ilişkin davada sanık hakkında Cumhuriyet Savcılığının itirazda bulunduğunu, itiraz neticesinde Ağır Ceza Mahkemesinin kararı kaldırdığını ve yargılamanın yeniden başlayacağını söyledi.

"Yeniden yargılama yapılacak"

Tunç, "Kedi Eros’la ilgili o videoyu sonuna kadar izleyemedim. Peşinden koşarken kapattım. Burada kişi 1 ay tutuklu kalmış sonrasında hüküm verilmiş bu hükümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş. Hemen Cumhuriyet Savcılığımız itiraz etti, itiraz neticesinde Ağır Ceza Mahkemesi kararı kaldırdı yargılama yeniden başlayacak.

Hayvanlarımıza özellikle bu şekilde eziyet eden, onları öldürenlerle ilgili yargı olarak biz hassasiyetimizi koruyacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir gece yarısı 'Nasıl olur böyle bir şey?' diye beni aradı. Hepimiz hassasız bu konuda. Ceza almış, hükmün açıklanmasının geri açıklanması müessessi var. Cumhurbaşkanımız, kamu vicdanında bunun yeri olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanımız, bizzat takip ediyor" diye konuştu.