Erdoğan, Karabağ için Lahey’i işaret etti

Erdoğan, Karabağ için Lahey’i işaret etti
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ermeni işgali döneminde Karabağ’a verilen zarara ilişkin, “Bu işleri Lahey Adalet Divanı’na getirmek suretiyle bunların tazminini istemek lazım. Bunların tazminini istemek suretiyle de bunları...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ermeni işgali döneminde Karabağ’a verilen zarara ilişkin, “Bu işleri Lahey Adalet Divanı’na getirmek suretiyle bunların tazminini istemek lazım. Bunların tazminini istemek suretiyle de bunları köşeye sıkıştırmak lazım” dedi.

Erdoğan, Cebrayıl şehrinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, işgalden kurtarılan kadim Azerbaycan topraklarında bir yıl içinde ikinci havalimanının açılmasının sıkıntılı dönemden sonra her ülkenin başarabileceği bir iş olmadığını söyledi.

İşgal döneminde Cebrayıl’ın ne hale getirildiğini gördüğünü ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

AB GELİP GÖRMEDİ
“Kardeşime sordum. Dedim ki bu dünyadaki AGİT, Avrupa Birliği filan, buralara gelip hiç görmedi mi? Yok gelmiyorlar. Niye gelmiyorlar? Çünkü kendi yüz karalarını, Batı’nın yaptıklarını görecekler. Buralara onlar bu tür destekleri vererek o işgal süreci içerisinde işte ne hale getirmişler Cebrayıl’ı, diğer bütün Karabağ’ı, bunu görecekler. Tabii bunları görmek istemiyorlar. Aslında onlar neler yapıldığını biliyorlar.

Bu işleri Lahey Adalet Divanı’na getirmek suretiyle bunların tazminini istemek lazım. Bunların tazminini istemek suretiyle de bunları köşeye sıkıştırmak lazım. Batı’yı dünyanın çok iyi tanıması lazım. Tanıtmamız lazım hep birlikte.