Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" videosunu değerlendirdi: Türkiye'yi Suriyelileştirerek çökertme hesabını bozacağız

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" videosunu değerlendirdi: Türkiye'yi Suriyelileştirerek çökertme hesabını bozacağız
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, "Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, "Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun çektiği "Alevi" başlıklı videoyu hedef aldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"TCG ANADOLU'NUN İZMİR'DE KALMASINDA FAYDA VAR"

Mavi Vatan’ın bekçisi TCG Anadolu’yu bugün Sarayburnu’ndan, Karadeniz’e uğurladık. Son 10 günde TCG Anadolu uçak gemimizi nereye uğurlayacağız biliyor musunuz? İzmir’e. Şöyle bir hafta 10 gün de İzmir’de kalmasında fayda var. Ne anlama geliyor herhalde anladınız değil mi? Fazla teferruatına girmeyeyim. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz TCG Anadolu ile.

Bu uçak gemisinin 2 kat büyüklüğündeki uçak gemisinin ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptım. Onun 2 kat büyüklüğündeki uçak gemisini de inşallah yapacağız ve böylece mavi denizlerde bizim uçak gemilerimiz çok daha farklı bulunacak. Aynı şekilde denizaltılarımız, öyle bulunacak

KILIÇDAROĞLU'NUN "ALEVİ" VİDEOSUNA TEPKİ

Bu zata bugüne kadar kimse inancını, mezhebini, meşrebini sormadı. Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı. Tam tersine bu ülkede bürokrat oldu, genel müdür oldu, milletvekili oldu, parti genel başkanı oldu. Peki öyleyse ne için yaşın 74’e geldikten sonra birdenbire mezhebi kimliğinle kamuoyunun huzuruna çıkma ihtiyacı duydun? Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki hak diyen, Muhammed diyen, ehlibeyt diyen herkes bizim kardeşimizdir.

Terör örgütleriyle, darbeyle, sosyal kaosla, siyasi ve ekonomik tuzaklarla dize getiremedikleri Türkiye’yi, Suriyeleştirerek çökertme hesaplarını hep beraber bozacağız. Milletimizin tarihten beri gelen zenginliğinin birer rengi olarak kabul ettiğimiz etnik ve mezhebi farklılıkları istismara yeltenen her beyanı, her tutumu böyle görüyoruz inşallah böyle görmeye de devam edeceğiz.