Erdoğan konuştu TL yine eridi

Erdoğan konuştu TL yine eridi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir’de Alsancak Stadı ile 96 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, konuşmasında yüksek enflasyona rağmen düşük faiz politikasının uygulanmaya devam edeceğini bir kez daha yineledi.Türk...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir’de Alsancak Stadı ile 96 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, konuşmasında yüksek enflasyona rağmen düşük faiz politikasının uygulanmaya devam edeceğini bir kez daha yineledi.

Türk Lirası, Merkez Bankası’nın eylül ayından bu yana yaptığı 400 baz puanlık faiz indirimleriyle birlikte yüzde 30’dan fazla değer kaybetmişti. Erdoğan’ın konuşmasıyla birlikte bir süredir 12 TL dolaylarında hareket eden dolar kuru 12,50’nin üzerine çıktı. Euro kuru ise 14,10’un üzerine yükseldi. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.

* Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı bu ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler.

* Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye’nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar. 

“19 YILDIR HAZIRLIK YAPIYORUZ”

* Merkez Bankasının döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden, nereye.

* Allah’ın izni, milletimizin dirayetiyle 1923’te başaramadıkları gibi 2023’te de başaramayacaklar.

* 19 yıldır bu ekonomi politikasının hazırlıklarını yapıyoruz. Artık ülkemiz ekonomisinin kronik hastalıklarını azaltma değil tedavi etme aşamasına geçtik.”

Erdoğan, Merkez rezervini övünerek anlattı ama bu para Merkez’e ait değil. Merkez’in net rezervi eksi 35.5 milyar dolar.