Erdoğan: Biz Sivas olaylarında çok ciddi provokasyona maruz kalmış milletiz

Erdoğan: Biz Sivas olaylarında çok ciddi provokasyona maruz kalmış milletiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak’taki konuşmasında asla ırkçı, faşist zihniyetten olmadıklarını iddia ederek “Biz Çorum olaylarını yaşamış bir milletiz. Biz Sivas olaylarında çok ciddi provokasyona maruz kalmış...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak’taki konuşmasında asla ırkçı, faşist zihniyetten olmadıklarını iddia ederek “Biz Çorum olaylarını yaşamış bir milletiz. Biz Sivas olaylarında çok ciddi provokasyona maruz kalmış milletiz” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak'ta toplu açılış töreninde konuştu.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" söylemlerine gönderme yapan Erdoğan, “Mamak'taki mahallelerimizin hepsi, siyasi tercihlerinden bağımsız olarak aynı standartlarda hizmet aldılar. Belediye kapısını kimseye kapamadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak’taki konuşmasında asla ırkçı, faşist zihniyetten olmadıklarını iddia ederek “ Biz Çorum olaylarını yaşamış bir milletiz. Biz Sivas olaylarında çok ciddi provokasyona maruz kalmış milletiz. Son olarak Gezi olaylarında nasıl karıştırılmak istendiğini gördük sokaklarımızın. Esnafın malına mülküne zarar verdiler” diye konuştu.

"Bizde siyaset bir bayrak yarışıdır. Bu seçimlerde Mamak’ta bayrak değişimine gittik"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde; 

14-28 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin en kritik seçimlerinden birini yaptık. Mamak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, şahsıma yüzde 49 oy verdi. Buradan bize destek veren bütün Mamak’lı kardeşlerimize teşekkür ederim. Biz Mamak’tan daha fazla oy bekliyorduk. Demek ki mesajlarımızı Mamak halkına ulaştırmak konusunda eksiklerimiz oldu. Şunu burada ifade etmek isterim hangi siyasi görüşe, kökene sahip olursa olsun bütün vatandaşımız bizim başımızın tacıdır.

Ben Mamak’ın tavrının gerçek belediyecilikten yana olacağına yürekten inanıyorum. Seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları, gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bizde siyaset bir bayrak yarışıdır. Bu seçimlerde Mamak’ta bayrak değişimine gittik. Asım Balcı kardeşimizi aday gösterdik.

Asım Balcı kardeşimin Mamak’ta hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak Asım kardeşimin yanında olacağım. Hizmet ederken, kimsenin kökenine ve mezhebine bakmadık. Mamak'taki mahallelerimizin hepsi, siyasi tercihlerinden bağımsız olarak aynı standartlarda hizmet aldılar. Teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece hangi partiye oy verirse versin herkesi bağrımıza bastık. Ancak 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart öncesinde de siyasi rekabeti husumete dönüştürmeye çalışanlar var. CHP yönetimi ırkçılık ve bölücülükte kendi kötü geçmişi ile yarışıyor.

"Biz Sivas olaylarında çok ciddi provokasyona maruz kalmış milletiz"

Biz Çorum olaylarını yaşamış bir milletiz. Biz Sivas olaylarında çok ciddi provokasyona maruz kalmış milletiz. Son olarak Gezi olaylarında nasıl karıştırılmak istendiğini gördük sokaklarımızın. Esnafın malına mülküne zarar verdiler.

Hangi inanca, kökene, meşrebe sahip olursa olsun 85 milyonu kimsenin bölemeyeceğini içimizdeki fitnecilere gösterdik. Her kim mezhebi kimliği üzerinden siyaset yapıyorsa bu ülkenin iyiliğini istemiyor demektir. Bu milletin huzurunu istemiyor demektir. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı daima uyanık olacağız. Son 5 yılda Ankara'nın nasıl bir hizmetsizlik ve esersizlik girdabına düştüğünü sizler de biliyorsunuz. Seçim meydanlarında bol keseden vaat dağıttılar ancak göreve gelince sözlerinin hiçbirini yerine getirmediler. Hiçbir eserleri, yatırımları yok, bizim orta çaplı bir belediyemiz bunlardan çok daha iyi yapıyor. Şu anda Ankara'da metro adına yapılan ne varsa hepsi bizim yaptıklarımız.

Ankara bir 5 yıl daha böyle yönetilmeyi kaldıramaz. Ankara'nın yavaşlıktan kurtulması ve bir an önce hızlanması gerekiyor. 31 Mart seçimleri büyük bir fırsattır. Gelin bu fırsatı heba etmeyelim. Önümüzdeki 11 günü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Mamak 31 Mart'ta tercihimizi AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan yana yapıyor muyuz... Durmak yok yola devam diyor muyuz? Açılışını yaptığımız eser, hizmet ve projelerin Mamaklı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Asım Balcı kardeşimi sizlere emanet ediyorum.