Erdoğan müjdelerini açıkladı, doğal gaz faturalarında yeni dönem

Erdoğan müjdelerini açıkladı, doğal gaz faturalarında yeni dönem
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri (TPAO) Limanı'nda, Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'ne katıldı. Erdoğan bu akşam bir müjde açıklayacağını...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri (TPAO) Limanı'nda, Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'ne katıldı. Erdoğan bu akşam bir müjde açıklayacağını söylemişti, doğal gaz faturalarıyla ilgili iki yenilik açıkladı.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz.

Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen tüketim için gereken doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. 

Önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak, pek çok hane neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyecek. 

İnşallah seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı ve olumlu olacaktır. 

İkinci müjdemiz, 1 ay boyunca Türkiye’nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Mutfağın ve sıcak suyun yanı sıra ısınma dahil."

ERDOĞAN, BERAT ALBAYRAK'A TEŞEKKÜR ETTİ

Karadeniz gazını ateşleyen Erdoğan, yaptığı konuşmada, "At izi it izine karıştı" diyerek istifa eden eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a teşekkür etti:

"Bu projenin sismik aramasından sondajına, kuyularının açılmasından borularının döşenmesine, kara tesislerinin inşasından gazın sisteme verilmesine kadar tüm aşamalarında önceki dönem Enerji Bakanı Berat Bey, daha sonra Fatih Bey, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın tüm yönetim kurulu başkan ve ekibine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum."

KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR İTHAM

Törende daha önce hayata geçirdiği projelerini anlatan Erdoğan, dış kaynak getireceğini söyleyen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır ifadeler kullandı, "Size Bay Bay Kemalvari yalanlarla bir şeyler söyleyecek değilim. '300 milyar dolar Londra’dan getirdim, getiriyorum' diyor. Nereye getirdin? Senin şu anda sıfatın ne? Esrar, eroin, bunları mı Londra’nın tüccarlarına sattın?" diye sordu.