‘Erdoğan öl derse ölürüm, kal derse kalırım’ diyor

‘Erdoğan öl derse ölürüm, kal derse kalırım’ diyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de reddedilen güvenlik soruşturması teklifi ile ilgili Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un CHP'li Özgür Özel'e yönelik kullandığı "Seviyeyi düşürmek istemem ama pişman ederim" ifadesine...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de reddedilen güvenlik soruşturması teklifi ile ilgili Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un CHP'li Özgür Özel'e yönelik kullandığı "Seviyeyi düşürmek istemem ama pişman ederim" ifadesine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Bu açıkça 'Ben Meclis Başkanıyım ve koltuğumu sayın Erdoğan'a borçluyum. Ondan talimat gelirse yerine getiririm' demektir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclis Başkanı'nın bulunduğu pozisyona, o koltuğa yakışmıyor bu sözü. Ne demek pişman ederim? TBMM’de sabotaj yapılıyor, kurallar çiğnendikten sonra Saray'dan gelen talimat üzerine işlem yapılıyor. Erdoğan öl derse ölürüm, kal derse kalırım. Zaten Erdoğan'ın parlamentoda ciddi bir grubu var. Bunların tamamı Saray'ın milletvekili. Erdoğan, 'El kaldırın' deyince hep birlikte el kaldırıyoruz' demektir.”